Ministrul Novak a prezentat noua reformă din sport

0
0
  • Ministrul Novak a prezentat noua reformă din sport

Eduard Novak, ministrul Sportului, a efectuat ieri, o vizită de lucru la Pitești, cu scopul de a promova Strategia Națională pentru Sport, un document creat pentru a reforma domeniul. Județul nostru a fost inclus în proiectul Hercules ce are ca scop atragerea copiilor către sport.  
Prima oprire a fost la Instituția Prefectului Județul Argeș, după care a mers la Consiliul Județean Argeș, Primăria Pitești, Clubul Sportiv Municipal Pitești, Sala Polivalentă Pitești, Școala Ion Minulescu și Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa.

Novak: ”Primul document care reformează domeniul”

“Transmitem un mesaj, ne dorim deschiderea către sport a autorităților locale. Ideea documentului, modul în care a fost creat, gândit, este că vrem să fie un document ce va aduce o direcție în sportul românesc. Oricine vine ministru după mine, va avea direcția. E singurul și primul document care reformează domeniul. Se vede unde suntem și unde vrem să ajungem, adică la o reformă fundamentală”- a transmis Eduard Novak, ministrul Sportului, la finalul întâlnirii cu Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Cristian Gentea „Un municipiu care investeşte mult în sport”

La Primăria Piteşti a fost organizată o conferinţă de presă în cadrul căreia primarul Cristian Gentea a spus: „Sunt foarte bucuros să-l avem astăzi alături de noi pe domnul minisrul Eduard Novak. Îi urez bun venit atât dumnealui cât şi colegilor dumnealui. La conferinţă participă şi domnul secretar de stat Vlad Niculae, care ne ajută foarte mult. Sunt bucuros că domnul ministru a ales să prezinte Strategia Naţională pentru Sport la Piteşti! Asta înseamnă că a înţeles foare bine că suntem un municipiu care investeşte foarte mult în sport. Am avut două întâlniri la minister. După prima întâlnire, în care i-am prezentat ce vrem să facem la stadionul Nicolae Dobrin şi cât de necesar ar fi transferul de la domeniul public a Ministerului Sporturlui la domeniul public al Piteştiului, vreau să vă spun că ne-a sprijinit extraordinar. Proiectul hotărârii de Guvern a plecat pe repede-nainte şi ştiţi că am obţinut acest lucru pentru care îi mulţumesc public, încă o dată. Sunt convins că o să am în curând posibilitatea să-i multumesc din nou pentru un alt proiect, demolarea stadionului. Atunci, la prima întâlnire am vorbit mai mult, i-am spus stadiul de la Bazinul Olimpic, Sala Polivalentă, cele 8 săli de educaţie fizică şcolară şi două săli de sport din Piteşti, cu baza de sport de la Anghel Saligny (n.r. programul Anghel Saligny), baza de sport din ştrand cu Academia de Tenis pe care ne-o dorim foarte mult.”a declarat primarul Cristian Gentea. Edilul a anunţat că va fi nevoit să amâne Campionatul Naţional de Karate din 10 noiembrie în 8 decemrbie din cauza că a apărut o „mică problemă”.

Perianu: ”Un proiect benefic pentru toată lumea”

“Sunt sigur că vizita dumneavoastră va fi un câștig pentru județ și un proiect pe termen lung, așa cum este Strategia Națională pentru Sport, este benefic pentru toată lumea. Totul ține de rațiune și de bună-credință. La fel de important este și sprijinul autorităților locale de care sunt convins că vă veți bucura în Argeș”- a spus Radu-Valeriu Perianu, prefectul județului Argeș, după întâlnirea cu ministrul Sportului.

Eduard Novak: „E un loc cu tradiţie în sport”

Ministerul Novak a declarat: „Nu degeaba am ales prima locaţie de prezentare a Strategiei Naţionale pentru Sport Piteştiul. E un loc cu tradiţie în sport, un loc unde se vrea sport şi noi suntem instituţia care trebuie să sprijinim acest lucru şi îmi doresc foarte mult ca să renască sportul românesc de oninioară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.