Criminalul de la Bascov din nou în faţa instanţei!

0

Au trecut aproape trei luni de la crima odioasă comisă în luna august în comuna Bascov de Viorel Letcan, un bărbat de 52 de ani care şi-au ucis părinţii, fratele sora şi nepoata. A luat cinci vieţi într-o noapte. Bărbatul, cunoscut cu afecţiuni psihice, este arestat preventiv. Ieri, procurorii au depus la Tribunalul Argeş o cerere de prelungire a arestului preventiv. În prima zi a lunii noiembrie acesta ar trebui să apară în faţa instanţei. 
Masacrul a avut loc pe 10 august la locuinţa din Bascov a familie ucigaşului. În aceeaşi curte locuiau într-o casă mama, tatăl şi cei doi fraţi (n.r. unul fiind criminalul) şi într-o casă alăturată, sora, cumnatul şi nepoata criminalului. Procurorii spun că fapta a fost comisă cu premeditare și ferocitate. La audieri, individul de 52 de ani a avut o atitudine calmă și a dat vina pe boala de care suferă. La fel de liniștit a fost și când le-a relatat anchetatorilor cum și-a ucis rudele. În cursul nopţii bărbatul şi-a ucis părinţii şi fratele. Se spune că pe tată l-a aşteptat pe hol să iasă din baie, ca să îl omoare. Apoi, când s-a făcut dimineață bărbatul a așteptat ca soțul surorii lui să plece la serviciu și a intrat în locuința ei după ce a traversat treptele care leagă cele două vile. Femeia și fiica ei de 5 ani au fost omorâte în pat.

Nu a contestat nicio decizie

Imediat după comiterea crimelor, autorul a fost arestat preventiv. El nu a depus contestaţie la măsură, precizând în faţa judecătorilor că nu are unde să se ducă dacă va fi eliberat. Viorel Letcan a fost dus la Spitalul Penitenciar Mioveni iar de acolo a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava. În prezent bărbatul se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Procurorii au cerut de trei ori prelungirea arestării preventive, două au fost admise, iar ultima solicitare a fost depusă ieri. Inculpatul va fi dus în faţa judecătorilor marţi, pe 1 noiembrie.
Până în prezent Viorel Letcan nu a contestat niciuna dintre deciziile instanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.