Pentru o mită de 200 de lei, un an închisoare

2

O piteşteancă a fost condamnată la un an închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Aceasta a oferit 200 de lei unui funcţionar care a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie Argeș. Tribunalul Argeş a dat hotărârea în luna iunie, dar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au contestat decizia. Ieri, Curtea de Apel a dat sentinţa definitivă!  
Femeia care a oferit mită 200 de lei a fost trimisă în judecată în acest an. Procesul a fost scurt. De la prima şedinţă, judecătorii au rămas în pronunţare. Pe data de 9 iunie Tribunalul Argeş a dat sentința.
„ … condamnă inculpata HAR, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate pe o durată de 2 (doi) ani, reprezentând termen de supraveghere (…) obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se precizează în decizia instanței. În plus, inculpata este obligată „ca pe durata termenului de supraveghere să efectueze, în total, 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Piteşti sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş”.
Imediat după sentinţă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au contestat decizia. Ieri, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins apelul ca nefondat şi sentinţa a rămas definitivă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.