Incendiul de la masină a distrus hectare de pădure

0

Un incendiu de proporţii a izbucnit în pădurea comunei Bogaţi, acolo unde flăcările s-au întins pe 70 de hectare. Militarii s-au luptat cu focul aproximativ 9 ore. La intervenţie au participat şi sătenii. S-a stabilit că flăcările s-au extins de la o maşină care a luat foc, al cărei proprietar se dusese la furat de lemne.  
„Un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni a participat, alături de Ocolul Silvic, SVSU, poliție și cetățeni, la stingerea unui incendiu produs într-o pădure din localitatea Bogați. Incendiul a afecta o suprafață de teren de aproximativ 70 de hectare, manifestându-se la vegetația uscată de la sol și la mărăciniș. Focarele erau dispersate și se întindeau pe suprafețe mari, iar pentru stingerea acestora s-a acționat din jurul orei 16.00 până în jurul orei 01.00.
În sprijin au venit și săteni, care au participat la misiunea de stingere, lucrând cot la cot cu forțele de intervenție. În pădure a fost găsit un autoturism distrus în totalitate de flăcări, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului, flăcările propagând-se de la autoturism la vegetația uscată din jur. Pe timpul misiunii nu au fost identificate victime”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Cercetări pentru distrugere

Poliţiştii au demarat o anchetă după ce pompierii au stabilit că focul s-a extins de la maşină. Au întocmit dosar penal in rem pentru distrugere. Ulterior s-a stabilit că autoturismul, un Volkswagen Golf, îi aparţinea lui Adrian M. din comuna Bogaţi. În apropierea autovehiculului au fost găsite lemne tăiate, de aceea se presupune că bărbatul se dusese la furat de lemne. Acolo a rămas în pană cu maşina. Anchetatorii au o ipoteză cum că şoferul a accelerat-o în mod excesiv ca să o urnească din loc şi fiind vorba de o maşină veche, a luat foc. Ancheta a fost extinsă şi pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.