Sărmăluţe tradiţionale

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 60 min
• Timp de gătire: 120 min
• Gata în: 180 min
Ingrediente:
• 2 kg varză acră • 1 kg carne tocată de porc şi de vită • 50 gr. orez • 200 gr. ceapă • ulei pentru prăjit • 100 gr. costiţă afumată • 2-3 linguri bulion • 2 foi dafin • sare • piper
Mod de preparare:
1. Se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea.
2. Se curăţă ceapa şi se spală, după care se taie mărunt. Se pune într-o cratiţă la călit cu ulei şi puţină apă şi se lasă până devine aurie.
3. Se amestecă într-un castron ceapa prăjită şi răcită, cu carnea, piperul, sarea şi orezul, care a fost şi el opărit şi răcit.
4. Se ia compoziţie de mărimea unei nuci şi se pune pe o frunză de varză, care se rulează cu marginile în interior.
5. Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori pentru a forma un strat pentru sarmale.
6. Într-o cratiţă înaltă, peste varza tocată se pun sarmalele şi costiţa, iar deasupra un alt strat de varză tocată. Peste ele se toarnă bulionul înmuiat în apă, se pun frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apă, să nu se lipească.
Când sarmalele sunt gata, se presară deasupra verdeață și sunt numai bune de mâncat. Poți mânca o porție de sărmăluțe tradiționale și cu smântână ori un ardei iute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.