Trei liceeni, implicaţi în trafic de droguri

0

Au fost descinderi ale ofiţerilor Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești la mai mulţi suspecţi de trafic de droguri. Trei dintre cei vizaţi sunt liceeni, între ei şi o fată. Se spune că doi ar fi elevi la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” şi unul la Liceul cu Program Sportiv. Au fost emise două mandate de arestare preventivă şi ceilalţi au fost plasaţi sub control judiciar. 
Primele patru percheziţii au avut loc miercuri, în Piteşti şi Mioveni. Erau vizaţi cinci tineri suspectaţi de trafic de droguri. „Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2022, cei în cauză ar fi avut preocupări privind comercializarea ilicită de droguri, respectiv cannabis și substanțe cu efect psihoactiv, în special către tineri, încasând sume cuprinse între 50 și 250 de lei pentru un gram. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 300 de grame de substanță cristalină albă, 50 de grame de cannabis, precum și instrumente utilizate la porționarea și consumul drogurilor (cântare electronice de precizie, grindere și altele), 3.000 de euro, 2.800 de lei, precum și alte obiecte cu valoare probatorie. Au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar, în urma administrării probatoriului, a fost dispusă de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești reținerea pentru 24 de ore, față de trei persoane, respectiv un minor de 17 ani și doi tineri, de 22 și 24 de ani” a transmis IPJ Argeş. Surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvăluit că printre cei cinci s-a numărat şi o fată de 16 ani. Cei care au ajuns la ajuns la audieri sunt: fata de 16 ani, un minor de 17 ani, Valentin R., de 18 ani, Ştefan I. de 24 de ani, toţi din Piteşti şi Nicolae Octavin D., de 22 de ani, din Mioveni. După audieri, minora a fost plasată sub control judiciar, la fel şi Valentin R. ceilalţi trei fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Ieri, numai unul dintre ei a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea arestării preventive, respectiv Nicolae Octavian D, iar Tribunalul Argeş a admis cererea şi a emis pe numele lui un mandat pentru 30 de zile.
Ceilalţi doi au fost eliberaţi ieri, după ce au fost plasaţi sub control judiciar. Se pare că trei dintre ei sunt elevi, doi la Colegiul Economic Maria Teiuleanu şi unul la Liceul cu Program Sportiv.

Percheziţii la furnizor!

La audieri, oamenii legii au aflat cine era dealerul care le furniza drogurile care erau vândute mai multor liceeni sau tinerilor din Piteşti şi Mioveni. Seara, în jurul orei 18, a fost organizat flagrantul delict, în comuna Dragomireşti, din judeţul Dâmboviţa. Ştefan Doru D., de 52 de ani, a oferit spre vânzare unui investigator sub acoperire 15 grame de cannabis. „Ulterior, la domiciliul celui în cauză a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost descoperite 500 de grame de cannabis (porționată în pungi autosigilante), o armă supusă regimului autorizării împreună cu proiectile aferente, 1.500 de lei și alte obiecte cu valoare probatorie. După administrarea probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului în cauză” se mai spune în comunicatul IPJ Argeş. Bărbatul a fost arestat preventiv ieri pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.