Patronul fabricii de panificație, arestat

0

Un cunoscut afacerist din Curtea de Argeș a fost arestat preventiv de ofițerii Direcției Generale Anticorupție pentru dare de mită. Mihai Derviș, patronul unei firme de panificație, a oferit unor polițiști 2.000 lei, respectiv 5.000 lei după ce un angajat de-al lui a fost prins în timp ce vindea pâine fără documente. Bărbatul este ginerele lui Nicolae Derviș, cel care a fondat fabrica de panificație, mort în anul 2013 în teribilul accident din Muntenegru, unde un autocar cu turiști români a căzut într-o prăpastie.
Flagrantul delict a fost făcut în urma unui autodenunț al unor polițiști, săptămâna trecută, de către ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Pe data de 12 noiembrie un angajat al firmei Pani Entreprise, distribuitor al produselor de panificație, a fost prins în comuna Fârtăţeşti în timp ce vindea pâine la un magazin, fără să ofere documente. Polițistul care a întocmit actele a fost contactat de Mihai Derviș care a încercat să rezolve problema oferindu-i mită. „Inițial, în data de 12.11.2022, inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârtăţeşti, județul Vâlcea, suma de 2.000 lei, pentru ca acesta din urmă să nu transmită documentele de constatare întocmite către ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Vâlcea.În aceeași zi, în jurul orei 08.30, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, depistase un angajat al societăţii administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificație pe raza comunei Fârtăţeşti, fără documente legale. Ulterior, la data de 15.11.2022, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, județul Vâlcea, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către S.I.C.E. din cadrul I.P.J. Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale. Urmare a denunţului formulat de agentul de poliție, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vâlcea au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie și refuzată de acesta din urmă. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită.”, se precizează în comunicatul DGA Vâlcea.

A preluat afacerea socrului

În aceeaşi zi, Mihai Derviş a fost reţinut pe bază de ordonanţă. A doua zi, pe 16 noiembrie, omul de afaceri a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile. Instnţa a admis cererea. Mihai Derviş a atacat în instanță decizia care nu este definitivă. Contestația se va judeca la Curtea de Apel Pitești, marți, 22 noiembrie. Mihai Derviş conduce firma de panificaţie Pani Entreprise, o societate fondată de Nicolae Devriş socrul său. În anul 2013, Nicolae Derviş şi soţia lui s-au numărat printre cei 19 morţi ai cumplitului accident care a avut loc în Muntenegru. Atunci, un autocar plin cu turişti români a derapat de pe drum şi s-a prăbuşit într-o râpă la aproximativ 40 de metri, soldându-se cu 19 morţi şi 28 de răniţi. După moartea socrilor săi, Mihai Derviş şi soţia lui au preluat afacerea familiei. Între timp, ginerele a dezvoltat şi mai mult societatea, cumpărând cea mai veche fabrică de pâine din Curtea de Argeş, ARGPAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.