A aprins aragazul și a sărit terasa în aer!

0
0

O explozie a avut loc, ieri dimineață, la o casă situată pe strada Dârzu, din Pitești. Bubuitura a fost atât de puternică încât a fost auzită de vecini. Proprietarul a suferit arsuri la mâini și la față, iar soția lui a făcut atac de panică. Bucătăria și terasa au fost distruse în urma deflagrației. 
Pompieirii au fost chemaţi dimineaţă pe strada Dârzu, în apropiere de sediul CEZ, acolo unde a avut loc o explozie. La faţa locului, militarii au constatat că deflagraţia nu a fost urmată de incendiu. Urmele suflului puternic erau vizibile. Terasa, care cândva fusese acoperită, era complet distrusă, ferestrele din termopan erau smulse, uşa dislocată şi alte geamuri de la bucătărie sparte. Bucăţile de PVC erau aruncate prin curte sau rămăseseră atârnate.
„Detaşamentul de Pompieri Piteşti a fost solicitat la o intervenție la o explozie neurmată de incendiu. Este vorba de o acumulare de gaze din cauza unor scăpări de la instalația interioară a casei. În urma acestei explozii a fost afectată structura din spatele casei a unei terase. A rezultat o victimă, proprietarul, care a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean. Avea leziuni la membrele superioare și la faţă”, a declarat locotenent colonel Horeboiu Florin, comandantul Detașamentului de Pompieri Pitești, care a coordonat intervenția. Nicolae M., în vârstă de 70 de ani, avea arsuri pe faţă şi pe mâini. Echipajul medical SMURD a acordat îngrijiri medicale soţiei proprietarului care a suferit un atac de panică. Cumnata celor doi, care locuieşte în apropiere, a declarat că a auzit de acasă bubuitura din timpul exploziei. Femeira locuiește în apropiere și a mers imediat la rudele sale. Ea spunea că atunci când a ajuns, proprietarul începuse deja să se umfle la faţă din cauza leziunilor suferite. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au constatat că pacientul are arsuri de gradele II şi III pe 20% din suprafaţa corpului. După ce a fost evaluat omul a fost dus direct în sala de operaţii şi apoi a fost internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, fiind în stare gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.