Med Life- Solomed a sărbătorit 25 de ani de activitate!

0

Anul acesta, clinica Solomed, condusă de medicul Cristian Lamba, a sărbătorit 25 de ani de activitate. Faptul că a făcut medicina de calitate, numărul mare de pacienţi care au apelat la serviciile clinicii, au atras atentia celei mai mari reţele de clinici private din România, companie cu capital 100% românesc şi din anul 2018 a devenit parte a grupului de firme MedLife. Despre anii de activitate, din mediul privat medical, care au trecut, cât și despre cei de urmează, am vorbit cu doctor Cristian Lamba. 
Redactor: Cum au fost cei 25 de ani de medicină în mediul privat medical?
Dr. Cristian Lamba: Au fost chiar fructuoși si au trecut foarte repede. Drumul nostru a fost doar ascendent. Am pornit de la minus 2000 de dolari, cât costa un laser în anul 1997, un singur medic, adică eu şi doi asistenţi şi am ajuns la o clinică cu 6 puncte de lucru, unul la Mioveni, unul la Costești și patru în Pitești cu peste 50 de salariați.
Redactor: Care a fost punctul de pornire?
Cristian Lamba: Un cabinet de medicină de familie. Acum avem aproape toate specialitățile ce le poate avea un ambulatoriu, cu medici bine pregătiţi, cunoscuţi, atât localnici cât şi de la clinici din Bucureşti, care au mii de pacienţi anual.
Redactor: Ce a însemnat extinderea?
Dr. Cristian Lamba: A fost impusă de dorinţa de a veni în sprijinul piteștenilor cu medicină de calitate, cu specialităţi diverse, cu aparatură de înaltă precizie, cum sunt computer tomografic şi rezonanţă magnetică, cu analize mult diversificate, lucrate în apratură de la firme cunoscute internaţional. Am vrut să nu punem oamenii bolnavi pe drumuri şi am mers noi la ei. Aşa au apărut puncte de lucru în mai multe cartiere, în Costeşti şi Mioveni. Şi nu ne vom opri aici. Faptul că suntem accesaţi de tot mai mulţi pacienţi şi spaţiile pe care le deţinem sunt de multe ori insuficiente, deşi lucrăm pe bază de programare, ne duce cu gândul la înfiinţarea unei hyperclinici, ceva adecvat mileniului trei, că d-aia ne dorim “ o ţară ca afară” .
Redactor : Cum au fost cei 25 de ani de medicină privată?
Dr. Cristian Lamba: Ţinând cont că începutul parcă a fost ieri şi de stadiul la care am ajuns, aş fi zis că uşori, dar nu e aşa. Au necesitat multă muncă, nu numai zi lumină, planuri, certificări de calitate, norme care s-au schimbat destul de des şi pe care a trebuit să le îndeplinim, creşterea numărului de salariaţi, impozite şi taxe şi ar mai ceva: medicina privată, ca să fie cu adevărat de calitate, nu este ieftină. E chiar scumpă. Noi nu primim bani de la bugetul de stat, ci banii munciţi de noi şi plătiţi de pacienţi au fost şi sunt reinvestiţi, pentru a putea ţine pasul cu tot ce e nou, cu calitatea, cu pretenţiile pacientului care apelează la medicina privată.
Redactor: Cum ați marcat trecerea a 25 de ani de activitatte?
Dr. Cristian Lamba: Printr-o petrecere la care au participat angajaţii nostri, colaboratorii noştri şi oameni care au fost alături de noi pe acest drum de 25 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.