Contabila a virat la firma fiicei 1,5 milioane lei, ilegal!

0

În prag de sărbători, procurorii DNA Piteşti au încheiat cercetările în dosarul de abuz al contabilei Primăriei Corbi şi au dispus trimiterea ei în judecată. Funcţionara este arestată preventiv şi ieri Tribunalul Argeş i-a menținut măsura, ceea ce înseamnă că va petrece Crăciunul în celulă. Este acuzată că a virat din banii administraţiei locale peste 1,5 milioane lei la firma fiicei, care nu avea contract cu Primăria Corbi. Tot din banii primăriei, a mai plătit şi credite personale de aproximativ 400.000 lei. Anca Baciu, primarul comunei, a scos la iveală neregulile şi a făcut plângere împotriva contabilei.
Elena Groşanu era contabila Primăriei Corbi de peste 20 de ani. Femeia avea pe mână toti banii administraţiei locale din care şi-a făcut parte atât pentru ea cât şi pentru fiică. Totul a ieşti la iveală după ce Anca Baciu, primarul, a descoperit că există unele nereguli în contabilitate, că sunt făcute nişte plăţi, puse sub semnul întrebării, la credite CAR. Edilul a sesizat mai multe instituţii ale statului a cetut un audit şi când a avut dovada, a depus plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii au scos la iveală toate fraudele făcute de angajată, pe durata a mai bine de cinci ani, şi au dispus trimiterea ei în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale) şi uz de fals (106 acte materiale).

A fost pus sechestru pe bunuri

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut: „În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de: 1.515.683lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală; 386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia. Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane. În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatei Groșanu Elena. Primăria comunei Corbi, județul Argeș a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1.901.786 lei, precum și cu eventuale sume accesorii”, scrie în comunicatul DNA Dosarul a fost înregistrat la Tribunalului Argeș acolo unde ieri s-a judecat cererea procurorilor de prelungie a arestului preventiv.
Din declaraţia de avere a fostei contabile reiese că împreună cu soţul, şi el funcţionar la Primăria Corbi, deţine două terenuri în intravilan, unul de 2,6 hectare şi altul de 700 mp, o casă de 440 mp . Acesta avea un venit anual de 49 664 lei. De asemenea soțul deţine o autoutilitară Mercedes din 2000, un Citroen Jumper din 2005, un Hunday Elantra din 2016 şi un Hunday Tucson din 2017. M.Sandu Foto Jurnalul de Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.