Nu a fost declarată epidemie de gripă! Ministrul Rafila vine cu recomandări

0

Suntem în stare de alertă epidemică, cu toate acestea nu a fost declarată epidemie de gripă, este anunţul făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca.  În şcoli se vor relua cursurile începând de luni 9 ianuarie, evident cu respectarea unor măsuri de prevenire. M.S.

„Nu este o situaţie dramatică, este o situaţie fără precedent în această perioadă. Este mai devreme decât în alte perioade. (…) Nu vreau să ne reîntoarcem la alte discuţii legate de carantină sau izolare”, a explicat Alexandru Rafila decizia luată. Acesta a  spus că toate măsurile viitoare vin sub formă de recomandări, nu ca obligaţii. Măsurile recomandate populaţie sunt, purtare măştii în spaţii închise, consultarea medicului de familie al apariţia simptomelor respiratorii, continuare vaccinărilor antigripale.

Şcolile nu vor fi închise, de luni elevii fiind aşteptia la cursuri. În unităţile de învăţământ, purtarea măştii vine tot ca recomandare. va trebui însă să fie făcut triaj epidemiologic, să fie făcută dezinfecţie şi sălile să fie aerisite periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.