Școlile trebuie să desemneze un responsabil de mediu

0
  • În Argeș

Unitățile de învățământ preuniversitar din Argeș au obligația să desemneze un responsabil de mediu, adică un profesor care să se ocupe cu promovarea principiilor dezvoltării durabile. 
Acest lucru este reglemantat printr-o notă trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Acestea din urmă, vor centraliza informațiile solicitate, după cum se arată în document. O altă noutate o reprezintă faptul că programul „Săptămâna verde” va avea propria metodologie de organizare.Astfel, după ce va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern „Strategia Națională privind Educația pentru Mediu și Schimbări Climatice 2023-2030”, școlile o să primească Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde”. Metodologia va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, urmând să se desfășoare activități specifice, în concordanță cu structura anului școlar 2022-2023. Potrivit documentului trimis de Ministerul Educației, conducerile unităților de învățământ au următoarele obligații: # de a desemna un responsabil de mediu – un cadru didactic responsabil cu promovarea principiilor dezvoltării durabile, care să contribuie și la deschiderea școlii spre comunitate pe teme de mediu, schimbări climatice; # de a realiza o adresă de e-mail – dedicată, ce va asigura unității de învățământ atât comunicarea pentru desfășurarea programului „Săptămâna verde”, cât și dreptul de postare pe platforma realizată pentru desfășurarea programului „Săptămâna Verde”, utilă în educația pentru mediu și schimbări climatice, pentru creșterea gradului de accesibilitate la aceste resurse și pentru stimularea participării elevilor la acțiuni dedicate protecției mediului.

5 zile lucrătoare

Conform structurii anului școlar 2022-2023, Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri (modul de învățare). Prin excepție de la prevederile menționate mai sus, „la clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică”. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.