Guvernul a aprobat construirea stadionului Nicolae Dobrin!

0

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, construirea stadionului ”Nicolae Dobrin” în municipiul Pitești.
Obiectivul va fi construit pe un regim de înălțime de S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje) și va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori și 457 de locuri de parcare. Prin acest proiect, se urmărește clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare și de categoria I – nivel internațional de competiție, conform prevederilor regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului „UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020”. Investiția va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegații oficiale și reprezentanții mass-media, o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) și o sală de forță. De asemenea, va beneficia de zone pentru activități comerciale, de alimentație publică și recreere, de spații urbane exterioare, precum și de un adăpost pentru protecție civilă.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei și este finanțată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare și execuție este de 36 de luni.

Primarul Gentea: ”Este o mare satisfacție”

Primarul Cristian Gentea este încântat că Piteștiul va avea una dintre cele mai moderne baze sportive din țară: ”A fost aprobată cea mai mare investiție din istoria Piteștiului, investiție pentru care am luptat încă din prima zi în care am venit în primărie și pe care am reușit să o introducem pe lista de sinteză guvernamentală, în data de 24.03.2021. Este o mare satisfacție faptul că, după 2 ani, și colegii din Consiliul Local ce nu agreau proiectul sunt astăzi mândri de el și îl promovează intens! Da, la Pitești, vom avea un asemenea megaproiect: construcția de la zero a Stadionului “Nicolae Dobrin”! Mulțumesc foarte mult tuturor celor care sunt alături de Pitești în acest demers! Mulțumesc actualei echipe de guvernare, care a înțeles necesitatea acestei extraordinare investiții pentru oraș, și remarc, încă o dată, colaborarea de excepție cu Ministerul Dezvoltării!”. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.