- În dosarul unei constricții ilegale
Polițiștii au ajuns la finalul cercetărilor din dosarul blocului de la Tancodrom a cărei construcție a fost făcută fără a fi respectată autorizația. Pe lângă patronul firmei de construcții, dirigintele de șantier și un inspector de la Urbanism, de la Primăria Pitești, în cadrul anchetei au fost cercetați și un șef din cadrul administrației locale și fostul arhitect șef al orașului. Aceștia și-au pus semnătura pe documentele de recepție a lucrării, se pare, fără să știe că nu a fost respectat nivelul de înălțime, luând de bun ce a transmis inspectorul din teren. Oamenii legii au cerut să fie trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.
În cursul lunii iunie 2021, Serviciul Urbanism Autorizații de Construire, din cadrul Primăriei Piteşti, a eliberat unui investitor imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat la Tancodrom, în Pitești. Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să fie o casă cu două etaje şi era un bloc cu demisol, două etaje şi mansardă, a fost făcută recepţia lucrării ca şi cum totul ar fi fost conform autorizaţiei. După recepţie a fost eliberat Certificatul de atestare a edificării construcției în 2021, de către Serviciul Urbanism și Autorizații de Construire din cadrul Primăriei Pitești, urmând ca în baza acestui document să fie făcut cadastrul blocului pentru a fi înscris în cartea funciară. Asta în ciuda faptului că una era pe autorizaţie, alta în realitate.
Au semnat fără să verifice în teren
La recepția lucrărilor au semnat Florian Ţ, de 46 de ani, reprezentantul investitorului, un inspector la la Serviciul Urbanism al Primăriei Piteşti, Marius Adrian D., de 53 de ani, din Pitești, dirigintele de șantier Sorin Gheorghe B., de 51 de ani, toţi trei fiind reţinuţi anul trecut. Pe documente a mai semnat reprezentantul executantului Nicolae Mădălin P., de 36 ani din Pitești. Acesta a încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în luna decembrie a anului trecut, un acord de recunoaştere a vinovăţiei, urmând ca procesul să aibă loc pe data de 2 martie, dată la care ar putea fi dată și sentința. Ultimii doi cercetaţi sunt şeful Serviciului Urbanism, funcţie deţinută şi în prezent, Cristian G., de 67 de ani, din Piteşti şi fostul arhitect şef al oraşului, Ruxandra C., de 61 de ani, din Ciofrângeni, care s-a pensionat în 2021. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi de fals intelectual după ce s-a stabilit că ar fi semnat documentele fără să se deplaseze în teren să vadă stadiul lucrărilor şi să verifice dacă au fost respectate prevederile din autorizaţie. „Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată, față de 5 persoane fizice și față de o persoană juridică, respectiv 4 bărbați cu vârste între 46 și 67 de ani, o femeie de 61 de ani, precum și o societate comercială cu sediul în localitatea Moșoaia”, a transmis ieri Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Prin această activitate, s-a creat o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții, prin nerespectarea condițiilor de urbanism și recepție a acestora, mai spun reprezentanţii IPJ Argeş. Apartamentele au fost vândute cu antecontract din faza de construcţie iar în timpul anchetei dezvoltatorul imobiliar a înapoiat banii păgubiţilor. M.Sandu