Spectacol despre Eminescu, ținut de Arhiepiscopie

0
0

Pentru a se marca 173 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a organizat zilele trecute diferite manifestări cultural-artistice în parteneriat cu școlile argeșene. 
Astfel, la Seminarul Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș s-a ținut sâmbătă spectacolul literar-artistic intitulat ,,Mihai Eminescu – sfântul preacurat al ghiersului românesc”. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Festivități a Seminarului în prezența ÎPS Calinic și a profesorului universitar dr. Nicolae Georgescu, reputat eminescolog care și-a dedicat mulți ani pentru a studia viața marelui poet național. Publicul a fost format din profesori și elevi de la mai multe licee din municipiul Curtea de Argeș și a apreciat eforturile organizatorilor pentru a evidenția importanța marelui poet pentru cultura națională. Cu această ocazie, Calinic a vorbit despre activitatea de analiză în cele mai mici detalii desfășurată de profesorul originar din satul argeșean Jupânești. În acest sens, Arhiepsicopul a oferit acestuia medalia creștin-ortodoxă ,,Sf. Neagoe Vodă Basarab” ca semn de recunoștință pentru bogata activitate desfășurată în slujba culturii române. Spectacolul a cuprins mai multe momente literar-artistice în care au fost prezentate diferite aspecte legate de viața și opera marelui poet.
De asemenea pe scenă au fost prezentate și mai multe cântecele inspirate din poeziile eminesciene , precum și o piesă de teatru care a cuprins momente coregrafice. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.