Şi-a dat maşina furată ca să ia banii pe asigurare!

0

Crezând că va reuşi să-i păcălească pe reprezentanţii unei firme de asigurări, un bărbat din Ştefăneşti a declarat că i-a fost furată maşina, pentru a obţine prima de asigurare de peste 50.000 de euro. A convins-o şi pe soţia lui să mintă! Declaraţia bărbatului nu se potrivea cu realitatea şi anchetatorii au intrat pe fir. Bărbatul a fost reţinut luni, pe bază de ordonanţă. 
Sebastian D., de 42 de ani, din Ştefăneşti avea un BMW seria 7, care era asigurat la valoarea de 52.000 de euro. Pe data de 30 septembrie anul trecut, omul a anunţat dispariţia maşinii, susţinând că i-a fost furată. A povestit că în cursul nopţii a fost plecat cu bolidul, a rămas în pană şi a fost nevoit să-l lase pe o stradă, iar când a mers să îl recupereze, BMW-ul dispăruse. Soţia bărbatului a susţinut varianta acestuia. Cazul a ajuns în atenţia polițiștilor din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș care au întocmit, iniţial, dosar penal pentru furtul unui autoturism. Oamenii legii au încercat să refacă traseul BMW-ului în încercarea de a-i da de urmă. Ceva din declaraţiile proprietarului nu se potrivea. El susţinea că furtul a fost comis în noaptea de 29 spre 30 septembrie, că atunci a condus autoturismul ultima dată. În realitate maşina nu mai fusese văzută la Ștefănești cam cu o săptămână înainte. În plus, autoturismul a fost surprins de nişte camere de supraveghere în timp ce se îndrepta către judeţul Timiş, tot cu o săptămână înainte. Atunci a fost văzut ultima dată. Oamenii legii sunt de părere că BMW-ul a fost dezmembrat şi vândut pe bucăţi pentru a i se pierde urma. Abia după aceea a fost declarat furtul.

BMW asigurat la 52.000 euro

Anchetatorii au extins cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inducerea în eroare a organelor judiciare, tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările și instigare la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Sebastian D. şi soţia lui au fost reaudiaţi în lumina noilor aspecte. „Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 30 septembrie 2022, bărbatul ar fi înscenat furtul autoturismului său, care era asigurat la valoarea de 52.000 de euro, în scopul obținerii despăgubirilor de la societatea de asigurare. De asemenea, pentru îndeplinirea scopului, a instigat-o pe soția sa să declare aspecte esențiale care să-i susțină cauza. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi (n.r.ieri) să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.
Ieri bărbatul a părăsit arestul după ce împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar. M.Sadu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.