Cristian Cioacă a cerut să fie eliberat din închisoare!

1

Fostul polițist, Cristian Cioacă, acuzat de ucidere soției lui, avocata Elodia Ghinescu a cerut eliberarea condiționată. Acesta a fost dus luni, 23 ianuarie, în fața magistraților de la Judecătoria Pitești care îi vor analiza solicitarea. M.S.

În anul 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni închisoare, pentru săvârșirea infacțiunii de loviri cauzatoare de moarte. El a fost acuzat că și-a ucis soția, pe Elodia Ghinescu  al cărei cadavru nu a fost găsit nici până astăzi.

Pe data de 11 ianuarie 2023 Cristian Cioacă a cerut comisie de eliberări din cadrul Penitenciarului Mioveni să fie eliberat dar cererea i-a fost respinsă. Potrivit legii inculpatul are dreptul la eliberare condiționată după ce execută două treimi din pedeapsă. El a muncit în perioada de detenție și astfel a mai câștigat peste 600 de zile, care ii vor fi scăzute din pedeapsă. Mai beneficiază recurs compensatoriu pentru că în penitenciar nu există condițiile impuse de normele UE și astfel persoanele pot câștiga alte zile de libertate. De aici a mai câștigat aproximativ 300 de zile.

Cu toate acestea, comisia Penitenciarului Mioveni i-a respins cererea de eliberare, motiv pentru care deținutul Cioacă a contestat decizia. Astfel, luni, 23 ianuarie, la Judecătoria Pitești s-a judecat contestația acestuia, Dacă va fi admisă, Cristian Cioacă ar putea fi eliberat după ce a executat  aproximativ 8 ani și jumătate din condamnare.  Procesul a avut loc iar magistrații au rămas în pronunțare. Vom reveni.

Foto:  Antena 3 CNN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.