Argeșenii vor primii cardurile de energie de la 1 februarie

0
  • Banii pentru ajutorul de încălzire se vor da după 20 februarie

Distribuirea cardurilor de energie va începe din 1 februarie iar primele plăţi aferente ajutorului de încălzire se vor putea face din 20 februarie.
Guvernanții au anunțat ieri datele la care se va începe distribuirea cardurilor de energie și apoi efectuarea plăților aferente ajutorului de încălzire, 1 februarie respectiv 20 februarie. Plățile se vor putea face doar având documente : # cartea de identitate # cardul de energie # factura doveditoare pentru plata şi datoria pe care beneficiarii o au la furnizorul de energie.

Primul pas se face deja în aceste zile, cînd cardurile de energie se distribuie către direcţiile teritoriale ale Poştei Române și apoi vor ajunge la populație. În total în toată țara sunt patru milioane de beneficiary, dar este de așteptat ca după verificările atât pentru cei care locuiesc împreună la aceeaşi adresă, care sunt fără nomenclator stradal sau cu nomenclator stradal şi nu şi-au creat în cartea de identitate domiciliul sau cei care, prin interogarea bazelor de date ale ANAF, şi depăşesc venitul de 2.000 de lei, e posibil ca, în anumite situaţii, să există excluderi de pe lista de beneficiari.

De asemenea, Executivul dorește ca până pe 15 februarie, să fie virați banii la Poşta Română. Important de știut, beneficiarii care nu sunt acasă în ziua în care ar urma să se livreze cardul de energie vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare cu confirmare de predare-primire, iar ulterior vor urma procedurile interne ale Poştei Române.

După cum se știe, Guvernul, a aprobat, în urmă cu două săptămâni, Ordonanţa privind instituirea unor măsuri de sprijin suportate parţial din fonduri europene aferente politicii de coeziune 2014-2020, destinate categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.