Măciucă și Fometescu, convocați la naționala României

0

Selecționerul Dragan Petricevic a anunțat lotul cu care naționala României de baschet masculin va aborda ultimele două meciuri ale României din precalificările FIBA Eurobasket 2025, runda secundă.
Printre cei 15 jucători chemați pentru această acțiune se regăsesc și doi jucători de la FC Argeș Basketball. Este vorba de Mihai Măciucă și Tudor Fometescu, jucători care sunt obișnuiți cu prezența sub tricolor. Pe 23 februarie, România va întâlni Bulgaria, iar pe 26 februarie se va confrunta cu Cipru, ambele partide fiind programate în noua sală polivalentă Pitești Arena. Înaintea celor două partide, jucătorii lui Petricevic vor efectua și un cantonament la Pitești, acesta fiind programat începând cu 17 februarie.
Șanse infime de calificare

Până în acest moment s-au disputat patru etape din Grupa F iar echipa României ocupa locul 3, cu o victorie și 3 înfrângeri, fiind devansată în clasament de Portugalia (neînvinsă) și Bulgaria (3 victorii si o înfrângere). Conform FIBA Europe, câștigătoarele celor trei grupe din faza secundă a precalificărilor, împreună cu Cipru, țara co-organizatoare a Eurobasket 2025, vor avansa direct în FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers, în vreme ce restul echipelor (n.n. – opt echipe din Second Round și patru echipe din First Round) vor juca într-o ultimă fereastră programată pentru august 2023 pentru stabilirea ultimelor naționale care vor intra în posesia vizelor pentru FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.

Lotul României:
Tudor Fometescu – FC Argeș
Mihai Măciucă – FC Argeș
Nandor Kuti – U-BT Cluj-Napoca
Emanuel Cățe – U-BT Cluj-Napoca
Lucas Tohătan – CSO Voluntari
Rolland Torok – CSO Voluntari
Tudor Gheorghe – CSM CSU Oradea
Kristopher Richard – CSM CSU Oradea
Bogdan Nicolescu – CSM CSU Oradea
Giordan Watson – SCM U Craiova
Alexandru Olah – Rapid București
Rareș Uță – BC CSU Sibiu
Ștefan Grasu – Dinamo București

Rezerve:
Dragoș Diculescu – Landstede Hammers
Eduard Petrescu – SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara.
România se află pe locul 3 cu o victorie și 3 înfrângeri și nu mai are șanse la primul loc, care asigură prezența în FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers. Totuși, naționala tricoloră mai poate ajunge acolo într-o grupă de recalificare, care va avea loc în luna august.  M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.