Americanul Joe Lawson a semnat cu FC Argeș Basketball

0

FC Argeș Basketball a anunțat transferul jucătorului Joe Lawson. Baschetbalistul american, născut în Indianapolis, are 31 ani, măsoară 201 centimetri și evoluează la pozițiile 4/5.
Lawson parcurge cel de-al 8-lea sezon profesionist al carierei. El a absolvit Universitatea din Indianapolis, în 2015. Joe a semnat primul angajament în Germania, unde a evoluat, pentru primii trei ani, în liga secundă. Evoluțiile sale l-au propulsat pe prima scenă a baschetului masculin german, iar între 2018 și 2021 a jucat în puternica Bundesligă și a marcat peste 550 puncte pentru Merlins Crailsheim, Braunschweig și Chemnitz.

A câștigat Cupa Finlandei

În sezonul precedent, Joe a câștigat Cupa Finlandei, fiind desemnat MVP al finalei competiției. Alături de Helsinki Seagulls, noul pivot al Piteștiului a cucerit medalia de bronz în Korisliiga, fiind cel mai productiv jucător de pe teren în meciul decisiv pentru ocuparea locului pe podium. În campionat, el a bifat medii de 22 minute, 14.3 puncte, 4.8 recuperări, 0.9 pase decisive, 1 intercepție și 0.3 capace, cu 13.2 la eficiență, 59% la două puncte, 34% la trei puncte și 72% la linia de pedeapsă.

Are o bogată experiență

Cunoscut ca fiind un bun aruncător de la distanță și un jucător de echipă, lui Joe îi place apărarea agresivă, dar și spectacolul. El vine la Pitești după experiența avută la Hebraica, ocupantă a locului 4 în prima ligă a Uruguayului (18 meciuri, 10.4 ppg, 4.8 rpg, 0.8 apg). Cariera sa mai cuprinde experiențe petrecute în Mexic (Soles de Mexicali) și Argentina (San Lorenzo). M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.