Argeșenii cu pensii peste 4000 lei, primesc înapoi banii pe CAS

1
0
  • Din această lună

Guvernul va restitui argeșenilor cu pensii peste 4.000 de lei sumele reprezentând contribuţia de asigurări de sănătate a cărei reţinere a fost declarată neconstituţională de CCR.  
O parte din bani vor fi restituiţi în luna februarie iar Ministerul Finanţelor este obligat să prezinte un act normativ pentru restituirea a încă 445 milioane de lei. ”Începând cu luna februarie se restituie deja cota reţinută pentru perioada 28 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, iar eliminarea acestei contribuţii pentru viitor va conduce la mărirea pensiilor pentru această categorie de pensionari.
Efortul bugetar pentru restituirile din februarie este de 57 de milioane de lei. Ministerul Finanţelor este însă obligat să prezinte un act normativ prin care se va restitui suma reţinută în perioada 1 ianuarie 2022 – 28 decembrie 2022 pentru care impactul este de aproximativ 445 de milioane de lei”, au anunțat gubernanții. În 15 decembrie, Curtea Constituţională a decis că sunt neconstituţionale mai multe prevederi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care a fost instituită obligativitatea plăţii asigurărilor de sănătate pentru persoanele care obţin venituri din pensii mai mari de 4.000 de lei lunar. S.M.

1 COMENTARIU

  1. 03.02.2023. Doamnelor pensionare, Domnilor pensionari,

    §A] Pensionarii romani vulnerabili sunt foarte vulnerabili în România, în particular, și în UE, în general.

    §B] Caut persoane cu propuneri scrise pentru initiativa Partidul Pensionarilor Vulnerabili din Romania.

    Varsta minima: 65 ani pentru domni sau 63 de ani pentru doamne.

    Pensia maxima: 2500/2600/2700 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.