Fals poliţist a cerut mită pentru angajare!

0

S-a dat drept ofițer de poliţie şi i-a pretins unei femei 1.200 de euro. În schimbul sumei a promis că va înlesni angajarea unui tânăr în structurile Ministerului Afacerilor Interne. Ca să fie credibil, individul a prezentat şi o legitimaţie, care însă, era falsă! Culmea este că la câteva luni după ce a obţinut valuta, bărbtul s-a dus la Poliţie şi a făcut autodenunţ.
În urmă cu câteva zile, Nicolae S., de 34 de ani din Poiana Lacului s-a dus la Secţia 1 de Poliţie Piteşti şi a făcut autodenunţ. A spus că în luna septembrie, s-a dat drept ofițer de poliție în faţa unei femei căreia i-a promis că îl va ajuta pe fiul ei să devină poliţist. I-a cerut în schimb suma de 1.200 euro. Femeia i-a dat banii şi a aştepta că fiul să îmbrace uniforma. Lunile au trecut şi minunea nu s-a întâmplat! I-a cerut socoteală bărbatului, ultima dată cei doi întâlnindu-se la începutul săptămânii. Se bănuieşte că fpăgubașa l-a ameninţat că va da totul în vileag, iar bărbatul nu a mai stat pe gânduri, s-a dus şi s-a autodenunţat. În faţa oamenilor legii Nicolae S. a susţinut că s-a gândit mai bine asupra a ceea ce a făcut, a început să aibă regrete şi vrea să îşi îndrepte greşeala. Omul avea şi o legitimaţie falsă ce purta însemnele Ministerului Afacerilor Interne. Culmea, legitimaţia era şi „vizată”. Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au întocmit pe numele lui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale, uz de fals și înșelăciune.
Pentru a nu fi păcăliți pe escroci care își arogă calități oficiale oamenii trebuie să verifice legitimația prezentată, să afle amănunte despre locul de al acestuia și funcția deținută. Orice propunere a unui om al legii de „rezolvare” a unei situații care contravine legii trebuie reclamată. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.