Furt de combustibil cu acordul angajatului

0
0

Şoferul unei firme de transporturi s-a ales cu dosar penal după ce i-a dat cardul de combustibil fratelui şi mai mulţi şoferi au alimentat cu el mii de litri de combustibil. Paguba este de peste 4.000 de euro. Trei persoane vor fi trimise în judecată. 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunilor de abuz de încredere, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (mai multe acte materiale), acces ilegal la un sistem infirmatic (mai multe acte materiale), instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (mai multe acte materiale) și instigare la acces ilegal la un sistem informatic (mai multe acte materiale). „Din cercetări s-a stabilit că, la începutul lunii decembrie 2018, un bărbat de 46 de ani, din Deva, ulterior intrării în posesie a cardului de alimentare cu carburanți, în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu, ar fi dispus, fără drept, de acest card, pe care l-ar fi încredințat fratelui său, iar acesta din urmă, ar fi determinat un bărbat de 32 de ani, din județul Dâmbovița, să folosească, în mod fraudulos, cardul, cu care ar fi alimentat, în cursul lunii decembrie 2018, împreună cu un alt bărbat de 46 de ani, tot din județul Dâmbovița, mai multe autoturisme aparținând unor terțe persoane, cu peste 3800 de litri de carburant.
Prejudiciul cauzat societății în cauză este de 4.643,82 de euro”, a declarat despre acest caz Mădălin Epure, ofiţer de relaţii cu presa. Inculpaţii sunt C.V., 46 de ani, din Deva, şofer la o firmă de transporturi C.I., 47 de ani, din jud Arad fratele şoferului, O. I., de 32 de ani, din judeţul Dâmboviţa, P. V., de 46 de ani, din judetul Dâmbovița. Anchetatorii au stabilit că de card s-au folosit cel puţin 10 şoferi şi ei angajaţi la firme de transport. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.