Şofer de TIR cu permisul anulat din 2014!

0

Timp de peste 12 ani, un bărbat din comuna Albota a avut profesia de şofer profesionist în ciuda faptului că avea permisul de conducere anulat din anul 2014, în urma unei sentinţe judecătoreşti. Culmea este că bărbatul a obţinut, ilegal, de la Autoritatea Rutieră Română un card tahograf şi atestat astfel putând să lucreze pe TIR. O vreme bărbatul a făcut curse în afara ţării, circulând cu un permis fals.
Un accident declarat ca fiind tamponare, a dus la o descoperire uluitoare. Polițiștii Serviciului Rutier Argeș au fost seizați în luna ianuarie 2022 că la Albota a avut loc o tamponare. Un autoturism lovise un cap de pod și, potrivit declarațiilor șoferiței, nimeni nu fusese rănit. În timpul cercetărilor, oamenii legii au observat însă că în mașină erau urme de sânge. Ce au descoperit întrece orice imaginație. Polițiștii au stabilit că mașina implicată nu a fost condusă de femeie ci de soțul ei, Ionuț N., de 42 de ani, din Albota, Bărbatul nu era singur în mașină, ci cu doi bărbați. A pierdut controlul volanului și a lovit un cap de pod, moment în care ambii pasageri au fost răniți. Ionuț N. i-a convins pe cei doi să declare la spital că au fost victimele unor accidente casnice. Unul dintre pasageri a fost grav rănit, având nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale. Oamenii legii au mai stabilit că după accident mașina a fost luată de la locul faptei, în încercarea de a se șterge urmele, iar femeia s-a prezentat la Poliție pentru a obține autorizația de reparații, la îndemnul soțului care i-a cerut să ia totul asupra ei. Ulterior, unul dintre bărbații răniți a recunoscut că a fost pus de Ionuț N. să mintă și a făcut plângere împotriva șoferului care l-a rănit.

A obținut ilegal, atestat și tahograf

În timpul anchetei polițiștii au stabilit că Ionuț N. nu avea dreptul de a conduce și de aceea a încercat să ascundă faptul că el s-a aflat la volan când a avut loc accidentul. Bărbatul avea permisul anulat din anul 2014, după ce a fost judecat pentru vătămare corporală din culpă și refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Asta nu l-a împiedicat ca în ianuarie 2019 să se prezinte la Autoritatea Rutieră Română să solicite eliberarea unei cartele tahograf. A prezentat o copie a permisului care îi fuse anulat de cinci ani şi a primit cartela. În ianuarie 2022 a mers mai departe. Ca să lucreze în continuare ca șofer profesionist, avea nevoie de atestat, de aceea a depus o cerere pentru eliberarea unui certificat de pregătire profesională, și a susținut un examen prezentând un permis de conducere fals. Având aceste documente a putu să lucreze ca șofer de TIR fără ca cineva să se gândească la faptul că el nu posedă permis de conducere. O vreme a făcut curse în străinătate.

Plasat sub control judiciar

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș au întocmit pe numele lui Ionuț N. dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, părăsirea locului accidentului, vătămare corporală din culpă, modificarea locului accidentului, fals în declarații, uz de fals, participație improprie la fals intelectual și favorizarea făptuitorului. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.