Decizie privind ajutorarea cetățenilor turci după cutremurul devastator

4

Miercuri, a fost luată o nouă decizie prin care țara noastră va sprijini Republica Turcă, după cutremurul devastator. Mii de oameni au murit și alte câteva mii sunt dați dispăruți în urma seismului de luni cu magnitudinea de 7,8 grade. Premierul Nicolae Ciucă cu aprobarea președintelui Klaus Iohannis  a dispus ca o nouă echipă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să plece în Turcia pentru a interveni în misiunile de căutare și ajutorare. Iată mai jos hotărârea luată în cadrul Comitetul Național pentru Situații de Urgență.  M.S.  FOTO: Profimedia Images

Luând în considerare acțiunile autorităților române de monitorizare continuă a situației aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure și, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autoritățile turce, care solicită în continuare asistență internațională prin intermediul mecanismului european de protecție civilă, mai precis, nevoia de echipe de căutare-salvare, în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor, astăzi, 08.02.2023, cu aprobarea președintelui României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Hotărârea nou adoptată prevede următoarele:

-Suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia care constă în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

-Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.

-Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Menționăm totodată, ca alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa și 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD București (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofițeri de legătură din cadrul DSU.

4 COMENTARII

  1. Dar pe cetatenii romani care sunt jefuiti in fiecare zi de acesti politicieni degenerati cine ii ajuta?Exemplu la Pitesti de cand a venit acest interlop numit Gentea jaful asupra pitestenilor este de neimaginat.
    Pretul la apa si canal s-a dublat ca si pretul la incalzire.S-a dublat din pixul acestui interlop.
    Gentea vezi ca raul Arges este langa Pitesti nu esti in desert.Va dati seama dementa acestui interlop si complicitatea consiliului local Pitesti:6,42 ron apa rece in Pitesti ..De la 3,8 ron acum 2 ani.Jaf de jaf.Retiniti apa data de Dzeu orasului Pitesti cu raul Arges aici.Bijnita cu apa asta a ajuns sa faca Gentea.
    DNA s-a hotarat sa intre in sfarsit.
    peste primaria Pitesti,mafia si jaful Apa Canal(cel mai mare pret din tara),jaful de la termoficare(pretul la gaze a scazut cu 40%).
    DNA intra deja si peste ce se intampla la FC Arges ,mafia incredibila a impresarilor cu 6 milioane de euro aruncate in vant de Gentea pentru nimic.Cu un antrenor fara scoala ca si Prepelita care nu face nimic la antrenamente si ia la misto un oras intreg.
    Mafia jucatorilor din africa care de fapt sunt niste boschetari care sunt imbracati intr-un tricou si sunt vanduti la FC Arges ca jucatori de fotbal.
    DNa
    A a intrat deja peste COSA NOSTRA primaria Pitesti.
    Gentea locul tau este la puscarie.si acolo vei ajunge .

    • Antimafia ! De unde ai evadat nene, de la Bălăceanca ?
      Sau de la alt azil cu același profil !

      Ai spume la gura ca …”caii de la trăsura” !
      Ce vrei tu n-are cum sa se întâmple intr-o societate cu oameni limpezi in gândire.

  2. parazitule va veni vremea cand romanii o sa va linseze.voi sunteti niste animale proveniti din familii degenerate.ati distrus tara asta nu va mai saturati de furat.

    • Lăsând la o parte gravele lacune în redactarea unui text în lb. romana, se naște o întrebare legitimă:
      Spune te rog în mod public ce am furat eu ?
      Ce am distrus ?
      Sau dacă ai și alte informații cu privire la animalele cu care ma înrudesc, nu ezita !

      Apropos : când ai fost ultima data la un control intr-un cabinet medical ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.