În penitenciar a aflat că este condamnat pentru evadare!

0

Între două condamnări, un tânăr din Piteşti, s-a ales şi cu un dosar penal pentru evadare. Asta după ce, a încălcat măsura arestului la domiciliu şi a părăsit locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată, aşa cum prevede legea. Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa şi tânărul are de executat de 2 ani 9 luni şi 149 zile închisoare. A primit vestea în penitenciar unde este arestat în altă cauză. 
Ionuţ T., în vârstă de 24 de ani şi-a început „cariera” de infractor încă de pe vremea când era minor. La vârsta de 17 ani, el a fost arestat preventiv după ce împreună cu alţi doi complici au furat 350 de grame de bijuterii din aur, ceasuri, lănţişoare, inele brăţări şi cercei. Ulterior au vândut podoabele la case de amanet din Bucureşti şi Slatina. A primit o primă condamnare şi la scurt timp, a comis o nouă infracţiune în judeţul Bacău, acolo unde, de asemenea a fost judecat şi condamnat. A ajuns la închisoare şi a fost eliberat condiţionat, înainte cu 149 de zile de a-şi ispăşi întreaga pedeapsă. În perioada de supraveghere, Ionuţ T. a comis-o din nou şi a ajuns în arest, tot pentru furt. A reuşit să convingă instanţa să fie plasat în arest la domiciliu. S-a stat potolit pentru scurtă vreme. La un moment dat a fost găsit de oamenii legii pe stradă, în timpul unui control, şi s-a stabilit că nu avea voie să părăsească domiciliul. Astfel s-a ales cu un nou dosar penal, de această dată pentru evadare.

Mai multe pedepse într-una singură!

Între timp a fost arestat în altă cauză şi a ajuns în Penitenciarul Craiova, acolo unde se află şi în prezent. În decembrie 2022 a fost condamnat, în stare de recidivă postcondamnatorie, de Judecătoria Piteşti, la 9 luni pentru evadare. La această pedeapsă s-a adăugat alta de 2 ani şi 6 luni emisă de Judecătoria Piteşti pentru furt calificat în formă continuată. A rămas să execute pedeapsa cea mai mare, de 2 ani şi 6 luni la care a fost adăugat un spor de 3 luni dar şi restul de pedeapsă de 149 de zile. Judecătorii au decis să execute mai multe pedepse într-una singură, mai exact, 2 ani, 9 luni şi 149 de zile, aşadar peste 3 ani. Deţinutul Ionuţ T a aflat despre noua condamnare în penitenciar. A contestat decizia instanţeri, dar nu a făcut-o în termenul legal, aşadar Curtea de Apel Piteşti i-a respins apelul. Decizia a rămas definitivă iar inculpatul va rămâne în continuare închis până va executa întreaga pedeapsă, La aceasta se va putea adăuga o nouă condamnare, în dosarul pentru care este arestat.M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.