Program dificil pentru FC Argeș în ultimele 6 etape din sezonul regulat al Superligii

0

FC Argeș încheie sezonul regulat din Superliga cu o serie dificilă, în fața unor echipe care luptă pentru câștigarea titlului. Formația lui Marius Croitoru va trebui să se autodepășească pentru a ieși din zona roșie în care se află în acest moment în clasament, având în vedere de dificultatea meciurilor din perioada următoare.

Fără victorie în ultimele opt etape, FC Argeș va întâlni în runda următoare una dintre revelațiile acestui sezon, Farul Constanța. Formația lui Gică Hagi s-a schimbat mult în bine, este lider și luptă pentru câștigarea titlului. Partida va avea loc la Pitești, pe 12 februarie, de la ora 17:00.

În partida tur, FC Argeș nu a avut mari șanse și a pierdut categoric, cu 3-0. De altfel, constănțenii sunt considerați ușor favoriți și în partida de duminică, potrivit cotelor afișate de casele de pariuri sportive. Formația lui Hagi are cota 2.15 să câștige, egalul are cota 3.20, iar victoria piteștenilor are 3.65. În orice caz, bookmakerii anticipează un meci mai închis, cu puține goluri, motiv pentru care cota pentru selecția Sub 2.5 goluri este 1.55 și 2.45 pentru Peste 2.5 goluri. FC Argeș are cota 1.72 să nu piardă, iar Farul are 1.31 să plece neînvinsă din Trivale.

După partida cu Farul, pentru FC Argeș urmează o deplasare dificilă pe terenul campioanei din ultimii ani, CFR Cluj. Meciul va avea loc pe 19 februarie, de la ora 17:00. În partida tur, campioana s-a impus la Pitești cu 1-0, după un gol marcat în repriza secundă de Mario Camora. Piteștenii au șapte înfrângeri în ultimele șapte confruntări cu CFR Cluj, astfel că partida se anunță din nou foarte dificilă.

FCSB vine la Pitești la finalul lunii

Pe finalul lunii februarie, la Pitești va sosi FCSB, echipă împotriva căreia a avut multe meciuri interesante în ultima perioadă. Data exactă nu a fost stabilită, însă cel mai probabil meciul va avea loc pe 26 februarie. În tur, FCSB s-a impus cu 3-2 după un meci foarte spectaculos. FC Argeș a deschis rapid scorul, FCSB a preluat conducerea, dar piteștenii au egalat după golul lui Garita cu 11 minute înainte de final. Golul victoriei FCSB a fost marcat de Cordea în minutul 87.

Și ultimul meci de la Pitești dintre cele două echipe a fost foarte spectaculos și s-a încheiat tot cu 3-2 pentru FCSB. Atunci, golul victoriei a fost marcat de Andrei Dumiter în ultimul minut. FC Argeș a învins-o ultima dată pe teren propriu pe FCSB în martie 2022.

Luna martie începe cu un duel contra Universității Craiova

Seria de patru meciuri foarte tari a lui FC Argeș va continua și la începutul lunii martie, cu o deplasare pe terenul Universității Craiova, o altă echipă care va evolua cel mai probabil în play-off și va lupta pentru câștigarea titlului.

În partida tur, FC Argeș a reușit să obțină o victorie cu 1-0, după un gol marcat de Andreas Calcan în minutul 52. De atunci, FC Argeș a învins-o pe Universitatea Craiova și în Cupa României, în decembrie 2022, cu 2-1. Așadar, este un meci în care piteștenii își pot pune speranțe, având în vedere istoria recentă.

După partida cu Universitatea Craiova, pentru piteșteni va urma un duel în deplasare la FC Voluntari, iar în ultima etapă a sezonului regulat echipa lui Marius Croitoru va primi vizita celor de la Petrolul Ploiești.

FC Argeș are încredere în Marius Croitoru

Chiar dacă echipa nu a avut rezultatele așteptate, conducerea lui FC Argeș a anunțat că mizează în continuare pe antrenorul Marius Croitoru. Directorul executiv Daniel Stanciu a declarat că tot clubul mizează în continuare pe Croitoru.

„Există încredere pentru Marius Croitoru și staff-ul său. Am văzut zvonurile. E o situație grea, e clar că în momentul în care nu ai rezultate staff-ul tehnic e primul care plătește. Totuși, există și niște circumstanțe. Toată lumea îi sprijină. Și primarul, da. El e membru în Consiliul de Administrație și are un vot”, a spus Daniel Stanciu, la Liga DigiSport.

Marius Croitoru mai are contract încă un an și jumătate cu FC Argeș și avea ca obiectiv calificarea în play-off. Având în vedere că piteștenii sunt pe locul 13 în acest moment, șansele sunt practic nule. Echipa este angrenată în lupta pentru salvarea de la retrogradare, iar programul din următoarele meciuri se anunță dificil. Totuși, după intrarea în play-off/play-out punctele se vor înjumătăți, iar FC Argeș se poate gândi chiar la ocuparea locului 7, care va duce la barajul pentru calificarea în cupele europene. În plus, echipa e calificată și în sferturile de finală din Cupa României, acolo unde o va întâlni pe CFR Cluj.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.