Proiect pentru învăţământ dual la UPIT

0

Universitatea din Pitești a primit avizul din partea Ministerului Educației în vederea constituirii Consorțiului pentru învățământ dual, precizează un comunicat al unității de învățământ superior. 
UPIT este lider de consorțiu și are alți 15 parteneri din 4 tipuri de entități: instituții de învățământ superior de stat acreditate, unități de învățământ profesional (tehnic de stat/ particulare acreditate) primării și operatori economici.
Pentru dezoltarea proiectului se pot obține finanțări din fonduri nerambursabile PNRR, destinat înființării unui campus integrat pentru învățământ dual. Activitățile din cadrul proiectului vizează un învățământ de calitate care să asigure sprijin financiar elevilor și studenților, cu precădere a celor din categoriile defavorizate, mijloace auto pentru transportul elevilor și studenților, stagii de practică pentru elevi și studenți; organizarea competițiilor profesionale, concursurilor pe meserii, furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională pentru elevi și studenți; organizarea de programe de formare a personalului didactic preuniversitar și universitar și a coordonatorilor de practică. Campusul va fi format, în principal, din clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual din regiunea Sud-Muntenia. Domeniile de activitate vor fi precădere în sectoarele mecanic, electric, electronică și automatizări, electromecanică. Totodată, se urmărește construirea un service auto dotat cu echipamente tehnice de ultimă generație.

Programe dezvoltate

Pentru învățământul superior în regim dual, UPIT are în vedere dezvoltarea și adaptarea următoarelor programe:
a) Tehnologia construcțiilor de mașini,
b) Robotică/ Mecatronică;
c) Autovehicule rutiere;
d) Inginerie mecanică;
e) Calculatoare;
f) Rețele și Software de telecomunicații / Electronică aplicată;
g) Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule;
h) Energetică și tehnologii informatice/ Managementul energiei;
i) Sisteme electrice;
j) Automatică și informatică aplicată. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.