Nu vă puneți viața în pericol! Nu traversați pe gheața de pe râuri!

0

Temperaturile cu valori negative au dus la apariția formațiunilor de gheață pe unele cursuri de apă din bazinul hidrografic Argeș. 
Pe râul Arefu s-a format pod de gheață continuu, iar pe râul Vâlsan, Râul Doamnei, râul Bratia, pârâul Râușor, Râul Târgului, râul Bughea, râul Argeșel se semnalează gheață la mal.
Zăpadă de peste un metru la Pecineagu
Stratul de zăpadă măsoară 104 cm la la barajul Pecineagu, 14 cm la stația hidrometrică Voina pe râul Târgului, 10 cm pe râul Vâlsan la Brădet și pe râul Doamnei la Bahna Rusului. În zilele următoare formațiunile de gheață vor fi în intensificare și extindere pe majoritatea râurilor din zonele de deal și munte.
Măsurătorile realizate la stațiile hidrometrice indică o scădere a nivelurilor apei pe cele mai multe râuri din bazinul hidrografic Argeș-Vedea, tendință care se va menține.Serviciile de specialitate din cadrul ABA Argeș Vedea monitorizează fenomenele pe toate cursurile de râu şi în lacurile de acumulare.La această dată în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic Argeș este stocat un volum de apă de 612 milioane metri cubi (reprezentând 83% din capacitatea de retenție).
Admobistrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea continuă aplicarea măsurilor pentru timpul friguros care asigură exploatarea în condiții de siguranță a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare: verificarea stării tehnice și funcționale a echipamentelor hidromecanice, a instalațiilor electrice, de automatizare, de încălzire, a surselor de alimentare cu energie electrică, îndepărtarea obstacolele care ar provoca îngrămădiri de sloiuri pe anumite cursuri de apă. n
Programul pentru timp friguros va fi aplicat pe toată perioada rece. Temperatura minimă înregistrată în data de 8 februarie a fost de -130 C la stația hidrometrică Bahna Rusului pe râul Râul Doamnei.I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.