Paznic, beat în post!

0

În perioada 06-10 februarie a.c., polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești și din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne, anunță IPJ Argeș.
Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii de pază aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.
În cele cinci zile, polițiștii au verificat peste 40 de obiective la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază, cu precădere din domeniul de activitate pariuri sportive și jocuri de noroc, precum și case de amanet, dar și agenți comerciali cu diverse obiecte de activitate, dintre care un obiectiv de tip industrial.
La obiectivele asigurate cu pază umană, precum și la cele asigurate cu servicii de monitorizare și dispecerat de pază, a fost verificată respectarea consemnului general și particular al postului de pază, fiind realizate și testpri ale respectării timpilor de intervenție, fiind verificați, în total, peste 50 de agenți de pază.
La 2 dintre agenții comerciali verificați au fost constatate deficiențe, constând în lipsa analizei de risc sau neimplementarea măsurilor trasate prin aceasta, fiind aplicate sancțiuni conform HG 301/2012, ocazie cu care au fost stabilite și termene pentru remedierea deficiențelor.
De asemenea, unul dintre paznicii verificați de polițiști se afla sub influența alcoolului, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 333/2003. Avea o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei. M.S.

Foto descriptiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.