Agresorii pădurarilor au fost arestaţi

0

Un scandal a avut loc în comuna Dragoslavele, acolo unde cinci pădurari au fost atacaţi cu toporul şi o drujbă de trei adulţi aflaţi la furat de lemne. Agresorii au fost filmaţi de unul dintre pădurarii prezenţi. Imaginile vorbesc de la sine şi pentru procurorii care au întocmit dosarul pentru de ultraj dar şi pentru judecători, înregistrarea a constituit o probă solidă ca să dispună arestarea preventivă a doi dintre agresori şi arestul la domiciliu pentru o femeie care la rândul ei i-a lovit pe pădurari.
Cinci pădurarii Ocolului Silvic Privat Dragoslavele împreună cu Obştea Moşnenilor Dragoslăveni au surprins, vineri, mai multe persoane în timp ce furau lemne din pădure, în punctul Plăișor din localitatea Dragoslavele. Aceştia erau cu două căruţe încărcate. În mod normal, cei trei adulţi şi un minor ar fi riscat o amendă sau un dosar penal pentru tăiere ilegală de material lemnos, numai că totul a degenerat într-un scandal de proporţii. George L. de 35 de ani, Trandafir L, de 60 de ani şi Andreea F., de 32 de ani , toți din comuna Valea Mare Pravăţ au sărit la pădurari cu ce aveau în mână. Unul dintre angajaţii ocoalelor silvire a filmat. Pe filmul pus la dispoziţia autorităţile se vede cum George L. porneşte drujba, se apropie de cel care filmează şi îi strigă „Te tai!” îndreptând către el lama. Apoi fuge către locul unde rudele lui se certau cu alţi pădurari, acolo unde continuă să ameninţe deşi era somat: „Lasă drujba jos”. De asemenea, Trandafir L. înconjurat de mai mulţi bărbaţi care încearcă să-l dezarmeze spunându-i „Lasă toporul” se aude strigând „ Ce lasă mă? Te tai! Vă tai”. Bărbatul dezlănţuit, agită toporul în toate direcţiile şi strigă „ Vă tai” în timp ce pădurarii îl sfătuiesc „Lasă toporul, intri în puşcărie”. Pe fundal de aude şi „Nu da”! Bărbatul fuge înarmat după angajaţii ocolului silvic înjură şi este foarte furios. „Ce-am făcut mă, am făcut un braţ de lemne”. Şi femeia a luat un lemn şi loveşte cu el, de mai multe ori, un pădurar. Ceva mai târziu, atunci când unul dintre reprezentanţii ocolului silvic îi arată mâna plină de sânge, unde fusese tăiat în timpul încăierării, femeia impasibilă, ţinând o mână în şold şi celaltă înarmată cu lemnul cu care atacase, îi dă replica: „Ce-am făcut, te-ai lovit tu!”

Bărbaţii au fost arestaţi preventiv

Întâmplarea a ajuns în atenţia oamenilor legii, la fel şi filmarea care este atât de elocventă încât nu lasă loc la interpretări. Ca urmare a celor petrecute, doi dintre bărbaţi au ajuns în arest şi femeia a primit arest la domiciliu. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț. Din cercetări s-a stabilit faptul că, în ziua de 17 februarie a.c., cele trei persoane ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității Dragoslavele, iar în momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au supus somațiilor și indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor. Ulterior, în ziua de 18 februarie a.c., cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie”, a precizat ieri Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.