Patronul fabricii de pâine a fost condamnat!

0

A fost dată sentinţa în cazul unui om de afaceri, din Curtea de Argeş arestat anul trecut de poliţiştii vâlceni pentru dare de mită. Mihail. D. administratorul unei fabrici de panificaţie, a încheiat cu procurorii au acord de recunoaştere a vinovăţiei şi astfel a primit o pedeapsă cu suspendare. Acesta oferise 7.000 de lei mită unor poliţişti după ce oamenii legii au oprit în trafic o maşină încărcată cu produse de panificaţie şi au constatat că şoferul vindea produsele fără factură sau bon fiscal.
Ancheta polițiștilor a pornit de la o plângere formulată de administratorul unei societăţi de panificaţie care le-a sesizat faptul că o autoutilitară cu numere de Argeș comercializează pâine pe raza comunei Fârtăţeşti, sat Becşani, fără respectarea condiţiilor legale. Astfel, lucrătorii de poliţie au efectuat mai multe acţiuni în vederea depistării persoanei în cauză, în zile diferite. Şoferul a fost prins de un agent de poliţie pe 12 noiembrie în timp ce vindea produsele. Ca să nu fie întocmit dosar penal, Mihail D. patronul fabricii din Curtea de Argeş s-a dus la Vâlcea şi a încercat să-i convingă pe agenţii constatatori să nu înainteze actele către Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Economice. A mers la sediul Postului de Poliţie Fârtăţeşti şi a oferit mită 2.000 de lei, numai că omul legii a refuzat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au stabilit ulterior că afaceristul s-a dus la șeful Secției de Poliție Măciuca, căruia i-a dus în plic suma de 5.000 de lei pentru a nu transmite documentele colegilor de la IPJ Vâlcea. Ofițerul a sesizat Direcția Generală Anticorupție (DGA) Vâlcea şi patronul fabricii de pâine a fost prins în flagrant. Mihail D. a fost arestat preventiv pe 15 noiembrie 2022.

Trebuie să muncească în folosul comunităţii

În luna decembrie a anului trecut, a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel acordul a ajuns pe rolul Tribunalului Vâlcea care a dat sentinţa. Potrivit deciziei judecătorilor vâlceni, Mihail D a primit o pedeapasă de 1 an şi 10 luni închisoare cu suspendare. S-a dispus o perioadă de supraveghere de 2 ani, timp în care omul de afaceri are obligaţia de a efectua 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Acesta trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În plus, Mihail D nu are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice nici dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Imediat după ce a fost dată sentinţa, Mihail D. care se afla în arest preventiv, a fost eliberat. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.