Antrenau ogari pentru braconaj

0
1

Mai mulţi bărbaţi au fost găsiţi de poliţişti pe un camp din comuna Izvoru în timp ce antrenau opt câini din rasa ogar. Până aici, nimic în neregulă, numai că zona aleasă de aceştia era la limită cu fondul forestier. Cum este cunoscut faptul că astfel de câini sunt folosiţi de braconieri pentru a hăitui vânatul, se bănuieşte că acesta era de fapt scopul antrenării lor. Ce au motivate bărbaţii dar şi cum au fost scanţionaţi, aflaţi din materialul următor. 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat pe raza localității Izvoru, mai multe persoane care se aflau pe un teren cu fânețe, limitrof fondului forestier, pe raza localității Izvoru, unde mai mulți deținători antrenau câini din rasa ogar, anunţă IPJ Argeş. Erau opt câini şi tot atâţia proprietari, pe lângă ei, asistau 22 de gură-cască. Poliţiştii au ajuns în mijlocul antrenamentului. Bărbaţii foloseau un dispozitiv improvizat cu ajutorul unei drujbe care punea în mişcare un mosor. Pe mosor era înfăşurată o sfoară lungă, de capătul căreia era legată o codiţă de iepure. Când dispozitivul era pornit, sfoara se strângea pe mosor trăgând codiţa, iar câinii alergau după ea ca să o prindă. Întrebaţi ce fac acolo, cei prezenţi au susţinut că îşi antrenează câinii pentru a participa la o competiţie canină cu ogari, organizată la Galaţi. Dacă antrenamentul s-ar fi desfăşurat în altă zonă, indivizii scăpau basma curată numai că, fiind la mică distanţă de fondul de vânătoare, oamenii legii s-au gândit că animalele sunt antrenate pentru barconaj.

Amenzi de câte 3.000 de lei

“Astfel, polițiștii au legitimat 8 deținători de câini, precum și alte 22 de persoane. În urma verificărilor, s-a stabilit că locația face parte dintr-un fond de vânătoare, fapt pentru care au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, astfel: 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.500 de lei, conform Legii 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic; 22 de sancțiuni contravenționale, cu avertisment, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. Participanţii au vârstele între 17 ani şi 58 de ani. Cea mai mică amendă a fost de 1.500 de lei, pentru tânărul minor, restul fiind de câte 3.000 de lei pentru ceilalţi proprietari de ogari. Câinii au rămas la proprietari, având în vedere că fapta lor este contravenţie, nu infracţiune. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.