Nu intrați în panică! Va avea loc un exercițiu de alarmare!

0

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş va desfășura o serie de activități cu prilejul sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România. Se împlinesc 90 de ani de la apariția Protecției Civile în România. Vor fi organizate mai multe activități pentru a marca  împlinirea a nouă decenii. Printre acestea se numără și un exercițiu de alarmare.  M.S.

 

Pentru a marca această aniversare, perioada 25.02 – 04.03.2023 va purta numele de „Săptămâna Protecției Civile” și va aduce o intensificare a acțiunilor noastre în ceea ce privește informarea preventivă și educarea populației în situații de urgență.

Astfel, pe tot parcursul  „Săptămânii Protecției Civile”, între orele 09:00-16:00, la nivelul județului, Detașamentele de Pompieri, Secția de Pompieri și Gărzile de Intervenție ale I.S.U.J. Argeș vor desfășura „Zilele Porților Deschise”, cu intrarea liberă pentru toate categoriile de vârste. Excepție de la cele menționate mai sus, o reprezintă Detașamentul de Pompieri Pitești, care în data de 28.02.2023 va desfășura o expoziție a tehnicii în parcarea Vivo Mall Pitești.

Marți, 28 februarie, începând cu ora 10:00 la sediul I.S.U.J. Argeș va avea loc un ceremonial militar dedicat Zilei Protecției Civile din România, la care sunt așteptate oficialități ale județului nostru, cadre ale inspectoratului trecute în rezervă, precum și  cetățenii care doresc să ia parte la acest moment.

Tot la această dată, începând cu ora 12:00, în parcarea VIVO Mall Pitești vor avea loc o expoziție de tehnică de intervenție și activități de prezentare a modului de acordare a primului ajutor calificat în situații de urgență.

Miercuri, 01.03.2023, începând cu ora 10:00, se va desfășura exercițiul de alarmare publică, „Miercurea Sirenelor”. Această activitate se va desfășura doar la data menționată și vă solicităm să nu intrați în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte recunoașterea de către cetățeni a semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul mijloacelor de alarmare. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Vineri, 03.03.2023, începând cu ora 13:00 se va desfășura un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Colegiul Național “Ion C. Brătianu” din Pitești.

Totodată, în perioada 25.02.-04.03.2023, pompierii argeșeni au planificate activități de informare și prezentare a modului de comportare în situații de urgență în spațiile cu afluență mare de persoane, dar și în câteva unități de învățământ și lăcașuri de cult.

De asemenea, atenția noastră se îndreaptă și către populația din celelalte localități, acolo unde activitățile se vor desfășura prin intermediul personalului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Ne dorim ca la finalul acestor activități să fim, așa cum spune sloganul, „Împreună mai pregătiți”, au transmis reprezentanții ISU Argeș într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.