Ştiri de la IJP

0

A trecut pe roşu
În cadrul aceleiaşi acţiuni d emarţi, tot polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 38 de ani, din municipiul Iași, județul Iași, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, şi a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Daniel Ionuț C., se afla în yona Rolast pe sensul de deplasare centru Pitești spre comuna Bascov,când a fost prins. A fost „premiat” de oamenii legii cu o amendă de 580 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Fără asigurare obligatorie
Tot în sfera contravenâiilor la regimul rueir intră şi abaterea comisă de Florin Davis D., de 41 de ani, din comuna Vlădeşti. Bărbatul a fost prins marţi, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, în timp ce conducea un autoturism pe DC 10, de pe raza localității de domiciliu, iar din verificări s-a constatat că valabilitatea poliție RCA era expirată din cursul lunii ianuarie 2023. A primit o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 132/2017 privind asigurarea de răspundere civilă obigatorie auto, totodată fiind aplicată și măsura complementară de imobilizare a autovehiculului, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și retragerea certificatului de înmatriculare, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Fără inspecţie tehnică la maşină
Unul dintre ghinioniştii sancţionaţi de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești esteGeorge Cătălin V. un tânăr de 22 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un autoturism pe bulevadul Nicolae Bălcescu din Pitești, iar în urma verificărilor, s-a stabilit că valabilitatea inspecției tehnice periodice a autoturismului era expirată. Conducătorul auto nu mai avea ITP valabil la maşină din data de 03.02.2023. Ca urmare a abaterii constatate, a fost amendat cu 1.305 lei, iar certificatul de înmatriculare a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Acțiuni fulger pe drumurile din Pitești
Marţi, 21 februarie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au organizat marţu acţiuni de etip blitz, sau fulger, cum le mai spune, cu atribuții pe linie rutieră. Au fost efetcuate controale de scrută durată spe principalele artere din cartierul Găvana şi zona de competenţă. În două ore, oamenii legii au verificat peste 20 autoturisme, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 2.620 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.