Testare gratuită pentru depistarea afecţiunilor respiratorii

0

Bronhoscopia, o procedură cu ajutorul căreia se poate stabili un diagnostic în bolile respiratorii, este făcută gratis la Spitalul Judeţean de Urgență Argeş. Pentru a beneficia de această testare, pacienţii trebuie să facă o programare şi să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie. 
Bronhoscopia poate fi făcută în baza biletului de trimitere, a cărții de identitate și cardului de asigurat. Este obligatorie programarea prealabilă, la numărul de telefon 0248287150, interior 304, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-13:00. De procedură pot beneficia atât pacienţii internaţi cât şi cei nespitalizaţi.

Nu se consumă nimic cu 6 ore înainte

„Bronhoscopia este o procedură prin care este posibilă vizualizarea interiorului căilor aeriene – laringe, corzile vocale, trahee, bronhii principale și bronhii segmentare, cu ajutorul unui aparat subțire și flexibil, dotat cu o camera video în vârf, numit fibrobronhoscop. Se efectuează în cabinetul de Endoscopie Bronșică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, la recomandarea medicului, în situația în care există suspiciunea unei patologii pulmonare a cărei etiologie nu poate fi identificată prin intermediul altor investigații imagistice (radiografie pulmonară, CT toracic) și de laborator (examen bacteriologic al sputei).Principalele indicații de efectuare ale bronhoscopiei sunt reprezentate de: Stabilirea diagnosticului etiologic al infecțiilor pulmonare din aspirat bronșic; Prelevarea de biopsii pulmonare pentru confirmarea suspiciunii de tumori ale sistemului respirator”, a explicat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Pacientul trebuie să nu mănânce și să nu bea cu cel puțin 6 ore înainte de efectuarea bronhscopiei. Ca regulă generală, pacientul trebuie să ceară sfatul medicului care a recomandat-o înainte de realizarea procedurii și să prezinte toate documentele medicale pe care le deține, precum și schema de tratament administrată la domiciliu.M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.