Cinci școli cu risc seismic în Argeș!

0

Mai multe instituții de învățământ din Argeș se află pe listele cu școlile și liceele cu risc seismic I sau II.
Astfel, lista cu toate clădirile instituțiilor de învățământ preuniversitar din întraga țară, expertizate pentru riscul seismic a fost publicată de Ministerul Educației. Conform edupedu.ro, Ministerul precizează că va publica în fiecare săptămână actualizările listei, așa cum sunt completate de către școli.
„Eventualele diferențe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR”, explică Ministerul Educației. Comunicatul MEC a fost următorul: „Ministerul Educației va face cunoscută, prin afișare pe site-ul instituției, situația clădirilor așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR). Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii”.
Precizările instituției sunt că este vorba despre „informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație”.
În această listă sunt 33.509 clădiri, din care 29.116 clădiri sunt neevaluate din punct de vedere seismic sau încă neîncadrate în nicio clasă de risc.
De menționat că orice clădire ar fi expertizată, aceasta va primi o clasificare de la I la IV, unde Risc seismic I înseamnă risc de prăbușire, iar Risc seismic IV înseamnă clădirile noi, care nu vor suferi avarii. Pe lista celor 45 de clădiri ale unităților de învățământ cu Risc Seismic 1 se află și Școala Sanitară Postliceală “Carol Davila” Pitești.
De asemenea, pe lista cu Risc seismic II sunt 701 clădiri. Printre ele se numără și Colegiul Naţional Pedagogic “Carol I” Câmpulung, Grădiniţa cu program Prelungit “Sfântul Nicolae” Câmpulung, Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino” Piteşti, Şcoala Gimnazială “Matei Basarab” Piteşti.  S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.