Ministrul Agriculturii le-a vorbit fermierilor din Argeş

0

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a efectuat sâmbătă o vizită în județul nostru și a prezentat fermierilor argeșeni principalele informații legate de Planul Național Strategic în domeniul agricol. 
Acțiunea de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni s-a înscris în cadrul Caravanei Cunoașterii Planului Național Strategic 2023-2027, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin intermediul Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală. La finalul între vederii, un fermier i-a oferit lui Petre Daea o bucată de brânză de burdu ca să o guste. Ministrul nu a vrut să o ia decât după ce a plătit pe ea 100 de lei. Ulterior, Petre Daea a oferit brânza cadou unui jurnalist prezent la întâlnire.
Daea: ”Avem posibilitatea să refacem patrimoniul pomicol al României”
“Pomicultura necesită multă atenție, avem posibilitatea acum, prin Planul Național Strategic, să refacem patrimoniul pomicol al României, sector prioritar în domeniul investițiilor ce trebuie susținut. Este nevoie să găsim modalitatea practică de a îndepărta “zgura birocratică” care încetinește mersul investițiilor. Avem suportul științific al specialiștilor de aici, de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești Mărăcineni, capacitatea de exprimare tehnică și gradul mare de interes al acestora. Haideți să accelerăm drumul spre îmbunătățirea activității din pomicultură!”, a declarat ministrul Petre Daea, care a explicat și etapele și negocierile purtate cu comisarul european pe Agricultură pentru aprobarea acestui document strategic.
Buget Planului Național Strategic din Agricultură pe perioada 2023-2027 însumează 15,8 miliarde euro, din care:
•Pilonul 1 (FEGA) Plătiți directe- 9,78 miliarde euro
Intervenții sectoriale – 151 milioane euro
•Pilonul 2 (FEADR plus Buget de stat) – 5,87 miliarde euro M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.