În Argeș sunt 156 adăposturi civile!

0

În acestă săptămână se sărbătoreşte împlinirea a 90 de ani de Protecţie Civilă în România. Cu acest prilej ISU Argeş a organizat o conferinţă de presă. Alin Berevoescu, inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Căpitan Puică Nicolae” Argeș, a venit în fțaa jurnaliștilor alături de prefectul județului radu Perianu.
Inspectorul șef al ISU Argeș, Alin Berevoescu a declarat că în judeţul nostru sunt 156 de adăposturi de protecție civilă, publice sau private, de care pot beneficia 14.693 de persoane. Există, de asemenea, în dotarea ISU Argeș, o tabără mobilă pentru 300 de persoane, care, în caz de dezastru, poate fi amplasată în orice punct. Această tabără, formată din module, este dotată cu tot ce trebuie: bucătărie, sala de mese, dușuri, grupuri sanitare etc. Iar la nevoie poate fi extinsă, prin sprijin acordat din alte județe. Acesta a mai spus că adăpostirea se face în locurile care ne pot proteja, de exemplu: adăposturile de protecţie civilă special construite; adăposturile simple de protecţie civilă; spaţiile naturale de adăpostire. Capacitatea adăposturilor de protecţie civilă care se execută în subsolul noilor construcţii este în principiu de 100 – 300 persoane. În cazul construcţiilor subterane ca: metrou, garaje, pasaje, depozite, etc., se admit capacităţi de adăpostire mai mari.

188 mesaje prin Ro -Alert

Activitatea de înștiințare despre pericolul atacurilor din aer/situații de urgență este asigurată prin telefonia fixă/mobile, fax, SMS, sistemul RO Alert precum și prin parteneriate cu operatori posturi locale radio/TV. „Situația de la acest moment în județul nostru arată că există un număr de 235 sirene la nivelul autorităților publice, instituțiilor și operatorilor economici, iar 23 dintre acestea sunt neoperative. Din totalul sirenelor, 126 sunt cu acționare în sistem centralizat, iar celelalte 109 cu acționare locală. În anul 2022 au fost executate un număr de 34 exerciții de alarmare publică la nivelul unităților administrative teritoriale unde au fost implicate structuri responsabile de la nivelul UAT, operatori economici și instituții publice cu scopul pregătirii pe categorii de personal în domeniul situațiilor de urgență, iar de la începutul anului 2023 au fost executate 2 exerciții de alarmare publică în orașul Costești și comuna Mărăcineni, ambele alarmări pe tipul de risc seism. În ceea ce privește avertizarea, în anul 2022 au fost transmise 188 mesaje RO-Alert pentru avertizarea populației (175 pentru prezența animalelor sălbatice, 11 în contextul avertizărilor de fenomene meteorologice sau hidrologice periculoase, 2 pentru alte situații de urgență”, a mai precizat inspectorul şef al Isu Argeş. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.