Se reia exercițiul ”Miercurea Alarmelor”!

0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Argeș va relua exercițiile de alarmare publică în prima zi de miercuri a fiecărei luni. 
Astfel, miercuri, 1 Martie, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, denumit generic “MIERCUREA ALARMELOR”. Populația nu trebuie să intre în panică, deoarece este doar un exercițiu care are scopul de a reaminti cetățenilor semnificația semnalelor de alarmare și măsurile care trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc. Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:
● Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
● Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
● Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
● Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.