Percheziții la persoanele bănuite de sustragerea porduselor petroliere

0

La primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 8 percheziții domiciliare, la sediul unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de sustragerea de produse petroliere.
Anterior, patru persoane au fost reținute, în noaptea de 2 spre 3 martie, după ce au fost depistate în flagrant delict, în timp ce transportau produs petrolier, pe care l-ar fi sustras. Apoi, astăzi, polițiștii au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Băbana, Cocu, Bascov și Drăganu, la sediul unor societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de de sustragerea de produse petroliere. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 10 ianuarie – 2 martie, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, ar fi sustras, la diferite intervale de timp, produs petrolier, pe care l-ar fi valorificat prin comercializarea către persoane juridice și persoane fizice din județul Argeș.

De asemenea azi-noapte, în urma activităților specifice desfășurate de polițiști, persoanele în cauză au fost depistate în flagrant delict, în timp ce transportau, cu o autoutilitară 4.000 de litri de produs petrolier, după ce l-ar fi sustras, prin intermediul unei instalații clandestine, dintr-o magistrală de transport.

În urma perchezițiilor, până la acest moment, au fost indisponibilizate 4 mijloace auto de transport folosite în activitatea infracțională (2 autoutilitare de 3,5 tone și 2 ansambluri cap tractor și remorcă) și 47.000 de litri de produs petrolier.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Pitești.

După administrarea probatoriului, persoanele au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, al polițiștilor de investigații criminale și ordine publică, dar și al jandarmilor argeșeni.

S. M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.