A petrecut cu cadavrul în casă!

0
  • Cazul: Crimă la Pitești!

Detalii cutremurătoare au ieșit la iveală în timpul anchetei privind moartea unui afacerist, în vârstă de 78 de ani, din Pitești. Fiul minor al victimei, cunoscut consumator de droguri, și-a ucis tatăl cu mai mult de 10 lovituri de cuțit. Nu numai că nu a realizat gravitatea faptei lui, dar a dat și petreceri în timp ce cadavrul era în casă. 
Cornel Diaconescu locuia într-o vilă, pe Aleea Căminelor, din Pitești. Bărbatul, fost șef la Service Dacia și cunoscut om de afaceri, a fost căsătorit de patru ori și avea tot atâția copii. Fiul cel mic, în vârstă de 16 ani, elev în clasa a X-a la Liceul Sportiv Piteşti, locuia cu el. După divorţ părinţii aveau custodie comună şi adolescentul stătea mai mult la tată în ultima vreme. Crima a fost descoperită vineri dimineaţă, după ce fosta soţie a sunat la 112 şi a anunţat că nu poate intra în casa bărbatului. Cadavrul era în bucătărie, acoperit cu o grămadă de haine. Cuţitul se afla în apropiere. Adolescentul a cărui dependenţă de droguri era cunoscută de apropiaţi, a fost găsit acasă la mama lui. Oamenii legii nu au avut cu cine să se înţeleagă, prin urmare adolescentul a fost dus la Spitalul de Pediatrie, având agitaţie psihomotorie. Acolo i-a fost administrat un tratament şi i-au fost prelevate probe să se stabilească dacă a consumat droguri. Le-a spus medicilor că a consumat substanţe etnobotanice. A fost ţinut sub observaţie mai multe ore, ca să îşi revină şi să poată fi audiat. Abia după ce a dormit şi a mâncat şi-a mai revenit.

A recunoscut

În faţa anchetatorilor a recunoscut crima. „A fost arestat în cursul serii (n.r vineri seara), a detaliat modalitatea în care a săvârșit faptele, varianta dumnealui. Conform propriei lui declarații, incidentul violent ar fi avut loc în noaptea de duminică spre luni, acum 4-5 zile. Nu există elemente că ar fi fost altcineva în locuință în afară de victimă și de agresor (n.r. la momentul comiterii faptei)”, a declarat Laurenţiu Palaghiea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cadavrul a fost acoperit cu haine

În timpul audierilor a reieşit faptul că, după ce şi-a ucis tatăl, fiul a dat mai multe petreceri în locuinţa în care era cadavrul. Trupul era acoperit cu haine, în bucătăria care este open space cu livingul şi niciun invitat nu şi-a dat seama ce se află sub acel morman. Nu au sesizat nici mirosul. „Conform declarației lui și a altor persoane audiate în cauză, e vorba de cel puțin zece martori audiați în cauză, până în acest moment, da, au avut loc petreceri, dar fără ca ceilalți participanți la petrecere să știe de prezența cadavrului în locuință. Cadavrul nu era vizibil. Așa după cum a fost găsit de către primele persoane din partea autorităților care au pătruns în locuință, acesta rămăsese sub un teanc de obiecte textile și alte obiecte ușoare din locuință. Prezența cadavrului a fost mascată prin alte obiecte care au fost așezate deasupra lui ”, a mai precizat prim-procuror Laurențiu Palaghiea. Mai grav de atât, este faptul că bărbatul nu a murit imediat. Se spune că acesta ar fi agonizat mult timp, având peste zece lovituri de cuțit. „Din primele concluzii, decesul nu a survenit imediat, dar nu putem să precizăm la câte ore sau minute după ce a avut loc agresiunea”, a explicat Laurenţiu Palaghiea

Îşi schimbase comportamentul

Se spune că motivul crimei ar fi legat de faptul că tatăl îşi tot certa fiul din cauza consumului de droguri. Mai mult, minorul își schimbase comportamentul în ultima perioadă și părinții erau îngrijorați din această cauză. Joi, la câteva zile după ce a comis crima, fiul s-a dus la locuinţa mamei şi i-a spus ce a făcut.” Minorul îi spusese mamei dar nu-i spusese exact ce se întâmplase, adică atenuase, cumva, gravitatea evenimentului. Îi spusese mamei suficiente detalii încât aceasta să fie îngrijorată și să anunțe și autoritățile. Nu a explicat (n.r. motivul crimei) legat de un eveniment anume din viață. Erau pur și simplu certuri care au degenerat între părinte și copil”, a mai declarat Laurenţiu Palaghiea.

„Hai să facem ceva că fiul tău a luat-o razna rău de tot”

Bărbatul ucis de fiu ştia de dependenţa băiatului şi îşi asumase să rezolve problema, spun cunoscuţii. Unul dintre cei care îl cunoşteau pe afacerist este primarul comunei Albota, Ion Dumitru. „A fost șeful depozitului, după aceea șeful meu la Service Dacia. Un om extraordinar! Orice problemă aveai și se putea rezolva, cu mare plăcere te ajuta. Nu mi-a venit să cred că, Cornel Diaconescu a fost omorât de fiul lui. Am auzit că se droga, că bea, că era într-o trupă de-asta. Soția i-a zis: <Hai să facem ceva că fiul tău a luat-o razna rău de tot>. A zis că se ocupă el și nu este niciun pericol și uite ce pericol a putut să fie! Eu i-aş aresta și pe prietenii lui, pe toți care au participat la acest eveniment (n.r petrecerile din casa victimei) și nu au luat o măsură de prim ajutor. Mamă-sa firmă, el firmă… Diaconescu nu a fost un om prost. Avea destui bani, pentru că el era reprezentantul Policolor pe țară. Uite ce fac copiii cu bani”, a spus Ion Dumitru.
Sâmbătă, adolescentul a fost prezentat Tribunalului Argeş cu propunerea arestării preventive. El este acuzat de violenţă în familie în varianta agravată a omorului. Judecătorii au emis pe numele lui un mandat pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, minorul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, la care, potrivit legii, se adaugă o pătrime, dat fiind faptul că şi-a omorât tatăl. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.