Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min
• Timp de gătire: 60 min
• Gata în: 90 min
Ingrediente:
Pentru aluat
• 500 g făină
• 200 ml apă
• 1/2 lingurita sare
Pentru fiert
• 2-3 litri apă
• zahăr după gust
Pentru servit
• 300 gr. nucă măcinată
• esenţă de rom
• coaja rasă a unei portocale
• coaja rasă a unei lămâi
• esenţă de vanilie
• 1 plic zahăr vanilat
• scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră. Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micșorează focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525