Muncenici muntenești

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 30 min
• Timp de gătire: 60 min
• Gata în: 90 min
Ingrediente:
Pentru aluat
• 500 g făină
• 200 ml apă
• 1/2 lingurita sare
Pentru fiert
• 2-3 litri apă
• zahăr după gust
Pentru servit
• 300 gr. nucă măcinată
• esenţă de rom
• coaja rasă a unei portocale
• coaja rasă a unei lămâi
• esenţă de vanilie
• 1 plic zahăr vanilat
• scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră. Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micșorează focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.