Minunata doamnă Gorghiu

17
 • Din punctul meu de vedere

De la o vreme, se înmulțesc pe Facebook postările doamnei Alina Gorghiu cu privire la un fenomen care ia amploare și căruia nimeni nu îi acordă atenție.
Doamna Gorghiu aduce în vizită la Senatul României, pe care îl conduce, mii de elevi și sute de cadre didactice.
După vizită, apare o postare care are același tipic. Să luăm un exemplu:
x
” Sunt mândră de noile generații, de cât de bine sunt pregătite! Întâlnirile cu adolescenții sunt mereu sursă de energie !
Astăzi, m-au vizitat la Senat aproape 150 de copii, de clasa a VI-a și de liceu, din Pitești și Curtea de Argeș. Am vorbit despre cum văd ei România și despre multitudinea de cazuri de adolescenți care consumă droguri, dar și de numărul mare de săli de jocuri de noroc din vecinătatea școlilor. Îngrijorarea e reală. Toți știu de „păcănele” și au colegi sau prieteni care frecventează astfel de săli.
Legislația trebuie să reflecte această problemă și e bine că Senatul a adoptat ieri propunerea legislativă pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc pe o rază de 300 m pietonali de școli și alte locuri frecventate de copii.
Succes tuturor în ce își propun să facă mai departe!”
x
În Argeș învață ceva mai mult de 80 de mii de elevi. În ritmul actual, cu multe autocare ce trag în curtea Parlamentului, probabil că toți elevii din județ vor ajunge, până la alegerile de anul viitor, să viziteze locul de muncă al doamnei Gorghiu.
Trebuie să recunoașteți că e un efort uriaș să duci la București toți elevii Argeșului. Demersul în sine este unul faraonic și implică logistică și cheltuieli uriașe.
Înclin să cred că aceste cheltuieli sunt decontate din banii de protocol ai Senatului, poate sunt și sponsorizări, nu contează, important este ce al doilea om în stat (aceasta este poziția doamnei) se mobilizează, nu jucărie.
Este minunată doamna Gorghiu ! I-a dat prin cap să pătrundă la inima argeșenilor prin copiii și nepoții lor. Când elevii se întorc , plini de daruri și de amintiri, cu fotografiile în smartphone-uri, le vor povesti celor de acasă ce grozavă este șefa Senatului.
Iar la alegeri, e de bănuit că oamenii nu vor uita.
Doamna Gorghiu face precampanie electorală, posibil chiar pe bani publici, dar are un alibi senzațional, pentru că poate afirma oricând că le predă elevilor democrația, le semnalează teme politice de actualitate, îi educă în spirit cetățenesc. Această perfectă acoperire mă face să cred că doamna are o strategie amplă, gânduri mărețe.
Circulă un zvon printre cei considerați ca fiind informați, anume că numita doamnă este în relații cordiale cu generalul Pahonțu, șeful SPP; care, de altfel, este din comuna argeșeană Lerești. Sunt unii care jură că au văzut-o pe șefa intrând pe poarta casei de la țară a celui mai influent om de pe lângă președintele Iohannis.
Poate sunt basme, cum basme pot fi alegațiile despre amiciția doamnei cu șeful statului, în sensul băsesco – udresc al ideii.
Dincolo de asta, doamna muncește, iar PSD Argeș pun pariu că nu bagă de seamă.
Se mai întâmplă ceva, cu aceeași obstinație. În aceeași zi de marți, pe contul de Facebook al distinsului director al Muzeului Brătianu, Mihai Alexandrescu, apare tot o postare cu elevi:
x
Săptămâna verde.
100 de elevi au venit, alături de profesorii lor, în parcul Muzeului Național Brătianu. Au cercetat frunze, arbori, plante, au pictat, au desenat și au socializat.
Și au ascultat povești adevărate despre dinastia liberală de la Florica.
x
La cei 150 de la Senat, se adaugă cei 100 de la muzeu, așadar, avem 250 într-o singură zi. Când am scris că în acest ritm îi aduce doamna Gorghiu pe toți elevii din Argeș în atmosfera PNL, poate ați crezut că exagerez.
Nu exagerez.
Sigur, au fost și cazuri în care unii elevi de la clasele mai mari s-au prins că e ceva politică la mijloc și le-au reproșat profesorilor că îi folosesc.
Dificil de susținut acest punct de vedere, deși sare în ochi, fiindcă oala e perfect acoperită, nu poate cădea nicio muscă.
Nu înseamnă, prin cele spuse, că la PNL Argeș e doar extaz, sunt și necazuri, unele mari. Președintele PNL Câmpulung, Bogdan David, i-a spus verde-n față șefei să își caute alt om până la Paște, fiindcă el demisonează. (În paranteză fie spus, omul a făcut un gest de normalitate participând la adunarea de alegeri a PSD Câmpulung, inițiativă pentru care ar fi fost dat afară pe motiv de colaboraționism, precum li s-a întâmplat doamnei Ana Stan și domnului Gelu Tofan, dacă șefa nu ar fi vrut să-l îmbuneze că i-a băgat pe alții din zonă în Biroul Politic Județean, fără consultarea șefului. Mă rog, chestii, socoteli politicianiste, nu vă mai rețin cu asta).
În concluzie, Alina Gorghiu știe să organizeze lucrurile și o ia din vreme și prin învăluire. Are consilieri profesioniști, are idei, are resurse, are relații.
Dacă vreți părerea mea, nu cred că există vreo șansă ca PNL Argeș să câștige fotoliul de primar al Piteștiului sau pe cel de președinte al Consiliului Județean. Nici nu îi dau vreo șansă pentru primăriile celorlalte orașe argeșene. Totuși, cine e capabil să ducă în excursiile despre care vorbeam mii și mii de elevi, e capabil să-i ducă în pelerinaje pe pensionari, să facă așadar un uriaș experiment sociologic, pe principiul ”nimic de pierdut, totul de câștigat”.
Pe scurt, Alina Gorghiu are aerul dar și tenacitatea Coanei Joițica.
E foarte bărbată, parol.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)

17 COMENTARII

 1. Daca vreti parerea mea nu cred ca exsista vreo sansa ca psd ul sa castige ceva, ajunge, au profitat destul de pe urma romanilor, articolul este cu trimitere la psd, ce minunati si capabili sunt ei si lumea nu stie, probabil urmeaza un articol cu laude pentru prea priceputa simona bucura oprescu!!! dl Smeoreanu, astept un articol despre maretele relizari psd iste de dupa revolutie!

 2. Copiii sunt foarte sensibili la exemplul personal.
  O fi dna Alina Gorghiu persoana potrivită…?
  Dar dna Simona Bucura Oprescu?

 3. Domnule, observ că vă irită chestia cu autocarele. Păi cine a brevetat această practică și au fost și condamnări în acest sens? Asta e, chestie de PR, PNL-istii din Argeș au ales să ducă tinerii să viziteze Parlamentul, PSD a ales să bage banii în ziariștii care preamăresc aleșii locali. Adică în slugi. Chestie de gust…
  Iar despre mitocănia la adresa doamnei Gorghiu, cum ar fi să spun și eu că mi-a zis cineva că, în timp ce vă aflați la Câmpulung, un bărbat misterios, arătos si tinerel, a intrat tiptil în curtea dumneavoastra de la țară. Și că omul se jura că nu a intrat ca să vă mângâie câinii….
  Că nu vă place Gorghiu e evident, nu sunt nici eu un vreun mare admirator, însă insinuările de bădăran nu-și au rostul.

 4. Cata diferenta fata de filmuletul din 2012 (parodiat inutil si prea tarziu in 2016) cand , aflata la usa unui copil singur acasa, acesta ii spune Alinitei ca ,,nu deschid la hoti” si ca ,,mama nu este acasa, deci pa!”
  Destept de mic!

 5. Am recitit. Pasajul cu Pahontu. Nu sunteți la curent, se vede. Zvonul.este ca doamna pune la cale niște dosare cu generalul, nu altceva, asa ca v-ati grăbit. Cat privește chestia cu Albota, sunteti amuzant.

  • Recitiți și editorialul, poate găsiți și alt pasaj. Nu mai faceți pe inocentul. Pe când niște editoriale fară zvonuri?

 6. Cata diferenta fata de filmuletul din 2012 (parodiat inutil si prea tarziu in 2016) in care doamna Alinuta dorea sa discute, in campanie electorala, cu un copil aflat singur acasa; acesta i-a raspuns curajos: nu deschid la hoti, mami nu este acasa, deci pa!
  Destept de mic!

 7. Lasa bre ca e democrația vie in PSD, unde candidează Mănzana contra sau in colalitie cu el ,si apoi face rotativă, si apoi o tumba doua si îl prinde jumătatea secolului. Apropo, câți copii are, poate rămâne moștenire funcția si apoi se fărâmițează terenul ! Măcar sa știm, ca deja e obiceiul locului, asta cu moștenirea dregatoriilor ! Cât de democrație , nici măcar nu se mai obosesc sa o mimeze măcar !

 8. Agramatule, iar ai fugit de la școala !
  Când îndrăznești sa scrii nesupravegheat, reîncepi sa faci dovada cunoștințelor tale limitate la limba romana.

  „Mănzana contra sau in colalitie cu el” ….. ” Cât de democrație”….

  Acestea sunt doua din ultimele tale „perle” !
  Mars la școala, neisprăvitule !

  • Sictir, mijule, iar ți-ai inflamat simțul limbii de la atâta ‘prestat’ ! De la atât venin și vitriol sa nu te îneci ca e grav! Spurcaciune limbista !

   • Măcar de-ai avea o replica interesanta.
    Dar, cu fiecare cuvânt adăugat te prăbușești in mediul tau suburban. Încerci sa dai replici „dure” dar nu poți sa ieși din mahala , mediul tau natural.
    Mars înapoi la școala ! Poate reușești sa te mai cizelezi cat de cat…

     • Mulțumesc pentru apreciere!
      Oricum articolul ar fi trebuit scris in legătura cu candidatul unic, ce rost mai aveau așa zisele alegeri tip Stalin!? Arată de fapt ‘ reflexele’ ale așa ziselor găști ce-și spun partide dar sunt de fapt găști organizate piramidal , unite doar de interese comune economice, politice etc (fără legătura cu fraierii care cred ca contează ideologiile sau alte’idealisme’). Doar latraii și slugile interesate pot ‘aprecia’ pozitiv ceva din situația asta .

Comentariile sunt închise.