Bogdan Vintilă: ”În două luni ne jucăm viitorul”

0

FC Argeș va aborda play-out-ul cu Bogdan Argeș Vintilă la timonă. Noul antrenor, care are licență UEFA Pro, a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu clubul din Trivale.
La prima sa conferință de presă, tehnicianul alb-violeților a vorbit despre numirea la FC Argeș: “Le mulțumesc pentru încredere celor care m-au ales, le mulțumesc și suporterilor că sunt alături de noi. Îmi doresc să mă ridic la nivelul așteptărilor lor. Nu este o situație pe care și-o dorește cineva, dar accept provocarea și îmi place să muncesc, să scot lucrurile la capăt. Nu se poate să fac singur. Am nevoie de ajutorul conducerii, al jucătorilor, vreau să văd atitudine și împreună să ieșim din această situație delicată. Răzvan Tunaru m-a sunat primul și m-a întrebat dacă vreau să vin. Apoi am discutat cu domnul primar, cu toată conducerea clubului. Mi-a cerut să fac ceva astfel încât echipa să joace fotbal și să iasă din această situație delicată, pe termen scurt. Pe termen mediu, avem proiect de reconstrucție a echipei, iar pe termen lung, proiect de implementare a ADN-ului piteștean. Am obiectiv să câştig cât mai multe meciuri”.
Noul tehnician al alb-violeților a încercat să le ridice moralul jucătorilor: ”Când am venit la echipă, băieții erau cu moralul la pământ. Important este să treacă peste astfel de momente, dar să conştientizeze acest lucru. Altfel, nu se rezolvă nimic. În fine, îi văd acum schimbaţi. Le-am spus că fără atitudine, nu vom putea schimba nimic. Avem nevoie de un declic la meciul cu “U” Cluj. Dacă va fi acel declic, cu siguranţă atmosfera se va schimba și își vor recăpăta încrederea“.

”Jucătorii să pună clubul pe primul loc”

Vintilă se așteaptă la un play-out foarte disputat: ”Play-out-ul se anunță intens pentru FC Argeș. În două luni ne jucăm viitorul. Trebuie să ne capacităm cât putem de mult. Jucătorii să înțeleagă că fac parte dintr-un club și că nu individul este pe primul loc, ci clubul. Cea mai importantă este echipa. Le-am explicat că fiecare să joace pe calitățile lui, nu să filosofăm prea mult. Pentru că fotbalul e foarte simplu, doar că îl mai complicăm noi. Nu mi-am propus un target de puncte. Nu fac calcule pentru că socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg. Vom lua fiecare meci în parte și vom încerca să scoatem maximum. Jucăm să câştigăm şi să fim fericiţi la sfârşitul campionatului“. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.