Acțiune specifică la Dispensarul de la Spitalului Județean de depistare a tuberculozei

0
Acțiunea de depistare a tuberculozei, prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, desfășurată la sediul Dispensarului PNF Pitești, în perioada 20-23 martie, s-a bucurat de un real succes în rândul populației.
107 persoane s-au prezentat pentru evaluare. Dintre acestea, 25 au primit recomandare de radiografie toracică (pulmonară) și examen bacteriologic bK, 2 bolnavi au primit bilet de internare, iar 45 de pacienți au fost îndrumați către medicul de familie și către alte specialități. Toți pacienții au primit informații despre simptomatologia și prevenția tuberculozei, precum și despre cum pot adopta un stil de viață sănătos.
De asemenea, în același scop, de a atrage atenția populației asupra faptului că tuberculoza este o problemă epidemiologică gravă, care, nedepistată și netratată la timp, poate conduce la deces, colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești a împărțit peste 1000 de pliante în școli, grădinițe, ambulatorii, cabinete medicale, farmacii, stații de autobuz, instituții și nu numai.
Astfel de activități de educație pentru sănătate și prevenție desfășurate sub sloganul „Respiră Sănătos!” vor continua.

S. Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.