Ziua Porților Deschise la Poliția Argeș

0
0

Curtea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost, astăzi, neîncăpătoare pentru sutele de vizitatori, care au dorit să fie alături de polițiști de ziua lor, dar și să vadă tehnica și exercițiile pregătite special pentru ei.

De ZIUA PORŢILOR DESCHISE, elevilor le-au fost prezentate autospecialele, tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

Totodată, la activități au participat și polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, care au desfășurat activități de promovare a profesiei de polițist, explicând elevilor care sunt primii pași către cariera de polițist, precum și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

Punctul culminant al zilei a fost exercițiul desfășurat de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care a presupus intervenția pentru prinderea autorilor unei tâlhării, care au părăsit locul producerii faptei cu un autoturism.

Mascații au intervenit pentru blocarea autoturismului și imobilizarea persoanelor bănuite de săvârșirea faptei. Potrivit scenariului, suspectii nu s-au supus somațiilor și au devenit recalcalcitranți, atacând polițiștii cu arme albe, împrejurare în care a fost folosit câinele de asalt.

Pentru ca suspansul să fie maxim, scenariul a fost completat și cu situația identificării unei grenade în autoturism, solicitându-se intervenția echipajului pirotehnic, în vederea ridicării grenadei și îndepărtării stării de pericol.

Vizitatorii au fost încântați de ,,mascații” argeșeni, în special de armele și uniformele lor, dar și de câinii de intervenţie.

Cei mici au plecat cu amintiri frumoase, imortalizate în poze inedite cu polițiștii argeșeni și tehnica acestora, dar și cu un mic ,,suvenir” oferit de criminaliști – amprentele fiecăruia, prelevate pe o coală de hârtie.

S. Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.