Preoţi, mame şi copii, la „Marşul pentru viaţă”!

0

Sărbătoarea Bunei Vestiri a avut la Piteşti o însemnătate aparte după ce a fost organizat, în centrul oraşului, „Marşul pentru viaţă”. Preoţi de la mai multe parohii din Argeş, mame, copii şi femei însărcinate au participat la manifestarea prin care se doreşte sprijinirea femeilor care aduc pe lume copii şi conştientizarea asupra numărului mare de avorturi. Ediţia de sâmbătă a avut sute de participanţi de toate vârstele.
„Marşul pentru viaţă” a fost organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Manifestarea a avut un impact deosebit prin prezența preoților din parohiile argeșene și a credincioșilor veniți din aproape toate localitățile din judeţ. Părinții împreună cu copiii, tineri și vârstnici, au pornit din fața Teatrului Al. Davila pe traseul Biblioteca Municipală ,, Dinicu Golescu” – Biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe din piața Vasile Milea, unde a avut loc o slujbă de Tedeum. Corul ,,Glasul Arhanghelului” de la parohia argeșeană Micești a însoțit pe tot traseul participanții la acest eveniment. Cei prezenţi au purtat pancarte cu mesaje pentru susţinerea femeii, a familiei şi a vieţii, scopul fiind acela de a atrage atenţia asupra numărului mare de avorturi care se fac în spitalele din România. Dacă la edițiile trecute erau invitați specialiști din domeniul medical, anul acesta au fost invitate să vorbească două mame fiecare având opt, respectiv nouă copii. Mesajul acestora a fost extrem de încurajator pentru viitoarele mămici care urmează să aducă pe lume copiii binecuvântați de Dumnezeu. Din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a vorbit părintele Andrei Diaconescu, responsabil de Sectorul Social – Filantropic și de Misiune al Eparhiei, care a prezentat importanța nașterii de prunci pentru salvarea viitorului acestei țări care suferă din punct de vedere demografic.

Prima dată a fost oraganizat în SUA

Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Anul acesta a fost organizată la nivel naţional a XIII-a ediţie. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță. Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.