Al doilea joc pentru tricolori din preliminariile EURO

0

România și Belarus se vor întâlni diseară, în etapa a doua a campaniei de calificare pentru Campionatul European din 2024. Meciul este programat să înceapă la ora 21.45, pe „Arena Națională”.
„Tricolorii” au început cu o victorie în deplasarea de la Andorra, una în care jucătorii naționalei României nu au convins, însă și-au îndeplinit obiectivul. În schimb Belarus a fost subordonată de Elveția în meciul care s-a disputat la Novi Sad. Meciul va putea fi urmărit pe Prima TV. De menționat că România nu a pierdut niciodată în fața Belarusului, iar echipa noastră are o singură înfrângere în ultimele șase meciuri oficiale disputate pe teren propriu. În plus Belarus nu a mai câștigat un meci oficial din 27 martie 2021, când învingea Estonia pe teren propriu. România și Belarus s-au mai întâlnit de șase ori în istorie. Două dintre meciuri au fost amicale. „Tricolorii” nu au pierdut niciodată în fața naționalei de la Minsk, însă acest lucru nu ne garantează absolut nimic în perspectiva meciului de marți seară. Ultimele două întâlniri oficiale, în campania de calificare pentru EURO 2012, au fost niște dezamăgiri pentru naționala de la București. Două rezultate de egalitate, 0-0 în deplasare și 2-2 pe „Arena Națională, printr-o „dublă” a lui Mutu. Evident, România n-a mers nici atunci la Campionatul European. Prima termina Franța și se califica direct, iar pe locul secund era Bosnia & Herțegovina. În 2020, România – Belarus se întâlneau într-un meci amical în care la pauză „tricolorii” conduceau cu 4-0. Mitrea, Marin, Nedelcearu și Pușcaș erau cei patru marcatori. A fost chiar 5-0, reușită a lui Nedelcearu, însă s-a terminat până la urmă 5-3.
„Tricolorii” sunt favoriți la victorie, însă poate la fel de mult ca cele trei puncte ne interesează o evoluție concludentă, solidă, care să ne facă să sperăm la o calificare.
Belarusul se numără printre cele mai slabe naționale europene și are moralul mai scăzut ca înaintea începerii preliminariilor. Selecționata de la Minsk nu a existat contra Elveției. România trebuie să profite de toate aceste situații. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.